Főoldal » Öntözési szakkönyvek – Könyvajánló

Öntözési szakkönyvek – Könyvajánló

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az éltető víz hiánya, az egyre nagyobb és nagyobb területen jelentkező aszály szinte megoldhatatlan feladat elé állíthatja a földművelőket. Az alábbi könyvek segítséget, útmutatást nyújtanak e probléma megoldásához.

Ferencz Kálmán – Ferenc Géza: A talaj művelése, javítása, öntözése

A könyv célkitűzése, hogy a talajművelés, öntözés és talajjavítás talajtani alapjaival ismertesse meg a gazdálkodókat. A szerzők törekedtek arra, hogy munkájukban olyan egyszerű, közérthető kifejezéseket használjanak, ami minden gazdálkodó számára egyértelmű.

Jan Tuma: Öntözőrendszerek

Mára az öntözés is „intelligensé” lett, a kannák és a repedező gumitömlők helyett a kiemelkedő szórófejes és a mikroöntöző rendszerek korát éljük, de nem szabad elfelejtenünk az esővíz felhasználásának lehetőségeit sem. A könyv segítségével az ügyes ezermesterek könnyedén kialakíthatnak egy egyszerűbb rendszert, amelyet prímán alkalmazhatnak a kevésbé lejtős kertekben is. 

Szabó István: Vetésforgó és öntözés

A vetésforgó és az öntözés ma is a legfontosabb agrotechnikai eljárások közé tartozik. Vetésforgó nélkül nincs eredményes növénytermesztés. A nagyüzemekben ugyanolyan fontos eljárás, mint a kisebbekben és a házikertekben. Elhagyásának következménye mindig a termesztés kudarca, a terméskiesés. Különösen fontos ma, a biotermesztés időszakában, mivel egyedüli hatásos módszere a kémiai hatások megszüntetésének, kiküszöbölésének.

Tóth Árpád: A XXI. század öntözőrendszerei

Az öntözéses gazdálkodással foglalkozó szakirodalom hiánypótló kiadványát jelentette meg a témakör kiváló ismerője.

Karl-Heniz Böse: Az esővíz hasznosítása

Az utóbbi évek csapadék-szegény volta, a szárazság egyre inkább felértékeli az öntözővíz szerepét. A csapadék összegyűjtése és felhasználása nem csupán gazdaságos, pénzkímélő megoldás, de az energia takarékosságot is szolgálja.A könyv sok hasznos tanácsot, ötletet és megoldási módot kínál az olvasónak.

Tóth Árpád: Öntözési praktikum

Az öntözés szó beütése után kedvére válogathat a ráérő érdeklődő az internetes lapok között. Sok-sok információ fellelhető ezzel a technikai segítséggel napjainkban. Akinek azonban gyors, megbízható, gyakorlatias, kéznél levő ismeretre van igénye, az nem mellőzheti a speciális tudást egybe szerkesztő könyvet.

 


MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.