Főoldal » Ópusztaszeri Nyeregszemle…

Ópusztaszeri Nyeregszemle…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A kormany.hu tájékoztatója szerint a  rendezvény a Kárpát-medence legnagyobb lovas hagyományőrző találkozója és ismeretszerző fesztiválja, amelynek célja a lovas hagyományok ápolása, felelevenítése, a magyar lovas világ és minden lovat szerető ember megszólítása.

A fesztivál keretében tartják az I. Európai Huszártalálkozót és a Nemzeti Vágta Ópusztaszeri előfutamát is. A fesztiválon több száz ló vesz részt. Lesznek ménesbemutatók, lovasbemutatók, huszártábor, nomád park, Honfoglalás-kori haditorna, hintalovas játszótér, lovas előadások, kiállítások, színházi előadás, táncház, népzenei koncertek, csikósbemutató, ökomenikus lovas istentisztelet, lovas viadal, a gyermekeknek kishuszár toborzó, póni lovaglás, bábjáték, valamint számos egyéb kulturális és szakmai program. A nagyszabású Seregszemlét négyszáz ló és lovas részvételével péntek este, az I. Európai Huszártalálkozó Gálaműsorát szombat este, az Ópusztaszeri Vágta döntőjét vasárnap délután tartják.

A fesztivál kézzelfogható közelségbe hozza a lóhoz kötődő harcművészetet, a lovaglást, a viseletet, a lovas tárgyhasználatot, a magyar irodalom, a népzene és a ló szimbolikáját.

A fesztiválon részt vesz Horváth László miniszterelnöki megbízott, aki május 18-án, pénteken 17.00 órakor a Vivát Huszár! című kiállítást nyitja meg és ismerteti a Kincsem – Nemzeti Lovas Programot. A lovas élet aktuális kérdéseiről előadást tart Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Kincsem – Nemzeti Lovas Program fővédnöke, Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke és Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár. Május 19-én, szombaton Becsey Zsolt, külgazdasági feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott tart előadást a Nyeregszemle Baráti Kör számára.
 

A rendezvény honlapja: www.nyeregszemle.hu

A Kincsem – Nemzeti Lovas Programról bővebben: itt!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.