Főoldal » Pályázat Európai Önkéntes Szolgálatra (EVS)

Pályázat Európai Önkéntes Szolgálatra (EVS)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Messzelátó Egyesület az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretében három önkéntes programot indít a közeljövőben, melyre várja fiatal önkéntesek jelentkezését.

Európai Önkéntes Szolgálat, azaz EVS

Az Európai Önkéntes Szolgálat révén fiatalok önkéntes munkát végezhetnek egy másik országban, általában kettőtől tizenkét hónapig tartó időtartamban. Az önkéntes munkák széles körét kínálják a különböző résztvevő szervezetek, mindenki megtalálhatja az érdeklődésének leginkább megfelelő tevékenységet kulturális, környezetvédelmi, sport, média és különböző szociális területeken.

Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, és ezáltal önmaguk, személyiségük fejlesztésére.

Tömören összefoglalva a program lényege a következő: a támogatásért (utazás, ellátás, szállás, zsebpénz, biztosítás, nyelvoktatás) cserébe egy külföldi civil szervezetnél kell önkénteskedni egy választott projektben. A projekteknek számtalan témája létezik: foglalkozhatnak idősekkel, gyerekekkel, állatokkal, falusiakkal, mezőgazdasággal, sporttal, kulturális programokkal, régészettel stb.

Most egy szlovák, egy lengyel, és egy bolgár projektet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, de természetesen más országokba is lehet Európai Önkéntes Szolgálatot vállalni.

1. A Theater – Studio Studentina szervezésében lehetőség nyílik 4 magyar önkéntesnek 6 hónapot Szófia szomszédságában, a hegyek közelében, egy kis faluban tölteni, ahonnan a városi forgatag sem esik elérhetetlen messzeségbe.

Hogy mihez lehet ott kezdeni? Egy 3 egységből álló projekt harmadik részében vehetsz részt, ahol fő tevékenységeid között szerepelne a természet kincseinek megóvása, és a falu épületeinek felújítása. Azután, pihenés képpen tradicionális kézműves mesterségekkel fejlesztheted gyakorlati tudásod tárházát, ha szeretnéd!

Jelentkezési határidő: 2013. április 10.

Kezdés: 2013. május 1.

Időtartam: 6 hónap

Helyszín: Bulgária

További információ

2. Mire is jó a nyár (azon kívül, hogy nem kell iskolába járni)? Kirándulás, fafaragás, focizás, kertészkedés, buborékfújás, bújócskázás, babavarrás… Ha tudnád még folytatni a listát, és szívesen megosztanád ötleteidet, élményeidet egy csapat lengyel fiatallal, jelentkezz 4 hónapos “Outdoor” projektünkre Michałowoba!

2 lelkes önkéntest keresünk, akik szívesen tartanának napi pár órás foglalkozásokat 3-15 éves gyerekeknek / fiataloknak. Lehet itt szó kézműveskedésről, környezeti oktatásról vagy sportról – a lényeg, hogy minél több időt töltsetek a szabadban, és élvezzétek ki a nyár minden pillanatát!

Jelentkezési határidő: 2013. április 10.

Projekt időtartama: 2013. június 1. – szeptember 30.

Projekt helye: Michałowo, Lengyelország

További információ

3. Érdeklődsz a fenntartható fejlődés és a permakultúrás gazdálkodás iránt? Szeretnél egy kis ízelítőt kapni, hogy hogyan is megy ez a gyakorlatban? Jelentkezz a szlovákiai Brdarkába önkéntesnek!

Ha jól esne egy hónap frisslevegő, akkor irány Szlovákia, ahol a hagyományos építési és kézműves technikák mellett sokat tanulhatsz a gyümölcstermesztésről is, és hogy milyen lépések vezetnek egy önnfentartó közösség létrehozásához.

       Volt már ott magyar önkéntes is, akinek magyar és angol nyelvű rövid beszámolóit érdemes elolvasni!

Ha még többet szeretnél tudni a fogadó szervezetről, látogass el Facebook oldalukra is. Szlovákul van, de a képek magukért beszélnek!

Jelentkezési határidő: 2013. április 10.

Kezdés: 2013. május 7.

Időtartam: 12 hónap

Hely: Brdarka, Szlovákia

Ha önkéntes szeretnél lenni , olvasd el a részletes pályázati útmutatót , illetve a „Hogyan lehetek EVS önkéntes? ” című tájékoztatót. Kedvcsinálónak volt önkéntesek élményeiről itt olvashatsz . Ha kedvet kaptál, akkor az akkreditált magyarországi küldő és külföldi fogadó helyek adatbázisát, országok szerinti keresési lehetőséggel itt találod.

További információ

További önkéntes lehetőségek a Messzelátó Egyesület honlapján

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.