Főoldal » Pályázatok állattartó telepek korszerűsítésére

Pályázatok állattartó telepek korszerűsítésére

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mintegy 70 milliárd forint forrásra lehet pályázni az állattartó telepek korszerűsítésére, az erre vonatkozó öt felhívást a Miniszterelnökség közzé tette a múlt héten.

A forrásból mintegy 20-20-20 milliárd forintra a szarvasmarha-, a baromfi-, valamint a sertéstartók pályázhatnak telepeik korszerűsítésére, esetleg újak létrehozására. Emellett a kecske- és juhtartók 4 milliárd forintra jelentkezhetnek. A fennmaradó 6 milliárd forint egyéb állattartók – például nyúltartással foglakozók, méhészek rendelkezésére áll.farmdoktor2

A pályázatokat május elejétől két hónapon át lehet benyújtani. A pályázatok támogatottsága – intenzitása – általában a szokásos 50 százalék, kivéve a fiatal gazdákat és a termelői csoportokat, akik számára 60 százalékos. A pályázat célkitűzése a magyar állattartó gazdálkodók versenyképességének javítása.

A baromfi és a sertéstartók maximum 500 millió, kollektív (több gazdálkodó által megvalósított) projektek esetében maximum 1 milliárd forintra pályázhatnak. A kiskérődzők esetében a pályázható összeg maximuma 15 millió, kollektív projekteknél 30 millió forint lehet. Felhívták a figyelmet: egy projektet két pályázati forrásból nem lehet finanszírozni, példaként említette a méhészeket, akik a Nemzeti Méhészeti Program forrását is felhasználhatják.

tanácsadás2xA pályázatok elbírálása minden esetben egységes szempontok alapján történik. Az értékelésnél nagy súllyal esik latba az üzleti terv, mivel a valóban megvalósítható projekteket kívánják támogatni. De a bírálatkor figyelembe veszik még például azt, ha a pályázó ökológiai gazdálkodást folytat, vagy termelői csoport tagja, továbbá növelni kívánja a dolgozók létszámát. Célkitűzés az, hogy a gazdálkodók minél előbb hozzájuthassanak a pályázati forrásokhoz.
A felhívások az alábbi linkeken érhetők el:
Sertéstartó telepek korszerűsítése
Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése
Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése
Baromfitartó telepek korszerűsítése
Állattartó telepek korszerűsítése

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.