Főoldal » Pályázz a Humphrey ösztöndíjra!

Pályázz a Humphrey ösztöndíjra!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hubert H. Humphrey ösztöndíj

Humphrey ösztöndíj fokozatot nem adó, részben posztgraduális szintű egyetemi program, részben szakmai továbbképzés (szakmai gyakorlat, részvétel konferencián, intézménylátogatás, konzultáció) a program által felkínált egyetemen. Az időtartama egy tanév, amely kiegészíthető 6 hónapnál nem hosszabb gyakorlati munkával.

Ajánlott:

A közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik közintézménynél vagy magánvállalatnál töltenek be vezetői beosztást, és  szeretnék szakmai tapasztalataikat bővíteni.


Követelmények

 • Minimum BA, BSc szintű oklevél illetve diploma;
 • Legalább 5 éves, diplomára épülő szakmai gyakorlat;
 • Kiváló angol nyelvtudás.

Pályázati anyag

Az érvényes pályázathoz az online jelentkezési lapot kell kitölteni az alábbi honlapon, majd 3 példányban kinyomtatni és a Bizottság részére eljuttatni (1082 , Baross u. 62.):

apply.embark.com/student/humphrey/fellowship  [Április 1-től]

 • A TOEFL vizsgát 2011. januárnál nem régebben, de legkésőbb a pályázati beadási határidőig (2012. május 7.) le kell tenni és ezt igazolni kell. Azoknak a pályázóknak, akiknek a pályázat beadásakor még nincs teszteredménye, amint azt kézhez kapták, csatolniuk kell pályázati anyagukhoz. A TOEFL vizsgával kapcsolatos további információt a Tanulmányi Tanácsadó Központok adnak.
  A Hubert H. Humphrey kategóriára jelentkezők számára a Fulbright Bizottság
  • 2012. április 12-én és
  • 2012. április 25-én

  intézményes TOEFL nyelvvizsga (TOEFL ITP) letételét teszi lehetővé a szükséges tudásszint előzetes felmérése céljából. A TOEFL ITP 300-677–ig terjedő pontskáláján minimum 527 pont elérése a követelmény.

Az ösztöndíj a következő költségeket fedezi:

Havi ellátmány, tandíj, egészségügyi- és balesetbiztosítás, útiköltség, könyvek/jegyzetek, szakmai kiadások. A Humphrey programban való részvétel rendkívül intenzív elfoglaltságot jelent, és az ösztöndíj nem biztosít külön pénzügyi támogatást a családtagok számára, ezért érdemes átgondolni, hogy az ösztöndíjast a családtagok elkísérjék-e az Egyesült Államokba.

További információ: Hubert H. Humphrey ösztöndíj

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.