Főoldal » Pápai Agrárexpo…

Pápai Agrárexpo…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Veszprém Megyei Agrárkamara és Pápa Város Önkormányzata 1996-ban indította útjára a Szent György-napi Agrárexpó mezőgazdasági kiállítás és vásár rendezvényt.

A szervezők célja a régió agrár- és élelmiszeripari potenciáljának bemutatása szigorú szakmai kritériumok mentén, a gazdasági kapcsolatok erősítése, a termelők, gyártók részére lehetőség biztosítása arra, hogy vásárlóik, partnereik minél szélesebb körével találkozhassanak, bemutathassák ágazatuk aktuális újdonságait, az ágazat szereplői részére tájékoztatás és szakmai segítség nyújtása a vonatkozó új jogszabályok, rendelkezések és a hozzájuk kapcsolódó feladatok végrehajtásáról, mindez a laikus érdeklődőket is vonzó vásári jelleg megőrzése mellett.

Fenti hagyományokra és eredményekre alapozva tartjuk meg 2012. május 18-19-20-án a XVI. Agrárexpo-t Pápán.

A kiállítást megnyitja V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Új elem, hogy az idei évtől kertészeti, kerttechnikai profillal bővitik a kiállítást.

A kiállítás nyitónapja (május 18. péntek) a borászat napja. A programok elsősorban a szőlőtermesztés és a borászat köré szerveződnek. A borkóstolók és borbemutatók mellett borászati szakmai előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

A kiállítás második napja (május 19., szombat) a kiállítók és gazdálkodók szakmai napja,melynek keretében napjaink legaktuálisabb mezőgazdasági témáiban juthatnak információhoz.

Új elemként a szombati nap a horgászat jegyében telik. Halászléfőző verseny, horgászbemutató és a gyerekeknek a horgászathoz kötődő játékos verseny szerepelnek a délelőtt programjai közt.

A rendezvényre kilátogató érdeklődőket a rendezvénysátorban hagyományőrző és művészeti csoportok színes műsoraival, a sátor melletti területen lófajta bemutatóval és lovas programokkal, a kiállítótérben sajt, lekvár, méz és egyéb kézműves élelmiszeripari termékek kóstoltatásával várják. 

A kiállítás zárónapján (május 20., vasárnap) az Agrárexpo hagyományainak megfelelően a vadászati és közönségprogramok kerülnek előtérbe.

A Veszprém Megyei Vadászkamara szervezésében vadászati közönségprogramok lebonyolítását tervezik: Hubertus-mise, Vadászkürtösök bemutatója, Vadfőző verseny, Vadászkutya fajtabemutató, Vadász íjász bemutató, vadászkutyák munkában stb.

Természetesen folytatódnak a rendezvénysátor kulturális programjai is.

Szombaton és vasárnap is a gyerekek részére kézműves foglalkozásokat szerveznek.

Lesz: Retro vidámpark – népi játékok, szabadtéri, logikai és ügyességi játékok: fa körhinta, sajtlabirintus, lovagi torna, hordólovaglás, diótörő, gólyalábak és rönkjárók, célba lövés ágyúval, libikóka, óriás csúzli, stb.

Gyermek játszóház természetes anyagok felhasználásával: állatfigurák gyékényből és szalmából, virágok fából, csuhéból, agyagállatkák festése, kosárfonás, stb.

Ügyességi vetélkedők – sárkányeregetés, patkódobás, stb.

Légvár, mini-vonat, póni lovaglás

Az Agrárexpo látogatói a kiállítás mindhárom napján 50%-os kedvezménnyel válthatnak egész napos belépőt a pápai Várkertfürdőbe.

A kiállítás programja letölthető a http://agrarexpo.papa.hu/programok/ oldalról.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.