Főoldal » Párbeszéd, párbeszéd és párbeszéd a külpolitikában

Párbeszéd, párbeszéd és párbeszéd a külpolitikában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sokan osztják azt a nézetet, mely szerint érthetetlen, hogy egy jó adottságú ország miért nem tud több működőképes és humánus megoldást találni problémáira!Külpolitikában a józan és mértéktartó megfogalmazásokra van szüksége székelyeknek, anyaországi magyaroknak

Valóban komoly politikai húzás volt az MSZP részéről Victor Ponta meghívása. Azután, hogy Kövér László több politikai rendezvényen zavartalanul jelent meg a közelmúlt időszakban Románia erdélyi részein.


Ő most nem tett a nemzetek közötti feszültség erősítésére, sőt diplomataként viselkedett.


Magyarul köszöntötte meghívóit és angolul tartotta meg visszafogott beszédét. Ez a megnyilatkozás nem ártott, de használt az erdélyiek érdekeinek, egy valós párbeszéd kialakulásának.


Különösen hibás és ártalmas a székelyeknek a hazai magyar politikai kampányok részévé tenni Victor Ponta Magyarországon tett látogatását a saját pártcsaládja körében.


Románia és Magyarország több eltérő szinten folytatott párbeszéde vezethet el egyedül a székelyek által hőn kívánt autonómiához.


Napi kapcsolatban és információismeretben erdélyi barátaimmal joggal gondolom – nincs helye Victor Ponta látogatása hazai politikusi  bírálatainak.


Véleményem szerint minden a diplomáciai és politikai párbeszédet aláásó belföldi pártnyilatkozat téves és árt a magyarságnak tegye azt bármilyen politikai szereplő. 


Ha a magyar KKV és az erdélyi KKV összekapcsolódik a politikának a mértéktartó államközi diplomácián túl szinte dolga sem lesz. A politikai célzatú retorikák és megosztó feszültségek éppen ennek ellenkezőjét eredményezik.(Társadalom Diagnózis személyes oldal)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.