Főoldal » Sajtvilág – könyvajánló…

Sajtvilág – könyvajánló…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Terék István: Sajtvilág – juh- és kecskesajtok

Sajtfogyasztók, sajtkészítők vagy történelmi, néprajzi emlékek iránt érdeklődők egyaránt kedvüket lelik ebben a könyvben. Megismerhetik belőle a világ kecske-, és juhsajtjait, a sajtkészítés módjait, fortélyait, olyannyira hogy akár a juh- és kecsketartók kedvet is kaphatnak előállításukhoz, sőt némi fantáziával akár újat is alkothatnak.

A széles fogyasztóközönség pedig országonként élvezheti a sajtok történetét, s ha ezután az asztalunkra kerül egy-egy kecske-, vagy juhsajt, annak íze, illata, aromája, színe felidézi bennünk a régi kolostorok, parasztudvarok, hegyi legelők máig féltett titkait. Gondolatban vendégek lehetnek az angliai északi postakocsi megállóhelyén, ahol a közeli kastély házvezetőnője először készített stilton sajtot, s mivel a kastélyban el nem fogyasztott sajtot a vendéglősnek adta, találmánya örökre fennmaradt. Benézhetünk a holland Gauda városkába, ahol a róla elnevezett sajtot minden reggel pontosan hat órakor kezdték készíteni az asszonyok és a lányok.

Együtt mehetünk fel a Francia-Alpokba a nyájakkal mind magasabbra, hogy ősszel mire visszaérkezünk, az érett sajtokat is magunkkal hozzuk. A napfényes provence-i táj erősen dió ízű, fehér borban érlelt Banon sajttal ajándékoz meg bennünket. Érdekes, izgalmas barangolást kívánunk a sajtok világában!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.