Főoldal » Sikeresen zárult a TeSzedd! akció

Sikeresen zárult a TeSzedd! akció

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A TeSzedd! névre elkeresztelt akció keretén belül politikusok és civilek, immár másodjára együtt szedték a szemetet, azért hogy az utcák, parkok és erdők tisztábbak lehessenek. Így kívánták felhívni a figyelmet környezetünk védelmére. Az önkéntesek szombat reggel 8 és este 6 óra között szedték a közterületen szétdobált szemetet

Előzetesen több mint százezren regisztráltak az akció honlapján.
Az idén több mint 700 település jelezte részvételi szándékát, sőt több vállalat, iskola és civil szervezet is regisztrált a www.teszedd.hu oldalon.

A szervező Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője, Fazekas Sándor Karcagon nyitotta meg az akciót és segített a helyieknek.

Környezettudatosságra nevel a TeSzedd! akció – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter szombaton Karcagon, az országos hulladékgyűjtő program megnyitóján. Fazekas Sándor elmondta: a cél ezúttal is több ezer tonna hulladék összegyűjtése, amelyben a százezernél több, előzetesen regisztrált önkéntes mellett várhatóan legalább ennyi, a helyszíneken spontán megjelenő ember vesz majd részt. Nem csupán az élhetőbb és tisztább környezet megteremtésében segít, hanem az ehhez szükséges szemléletformálásnak is kiemelt jelentőségű eleme a TeSzedd! – jelentette ki a miniszter.

A szeméttel szembeni küzdelem napja a mai, de bármilyen sikeres is ez az összefogás, nem feledkezhetünk meg arról, hogy a hulladékproblémát rendszerszinten is meg kell oldanunk – mondta a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtési nap budapesti megnyitóján Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár.

Az országos hulladékgyűjtési akciót az idén is a Vidékfejlesztési Minisztérium hirdette meg, ezúttal a Belügyminisztériummal közös szervezésben. Az akció anyagi hátterét – a zsákok és kesztyűk beszerzését, az önkéntesek által összegyűjtött hulladék begyűjtésének és lerakásának költségét – ebben az évben az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség biztosította.

A vízügyi igazgatóságok az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével 100 ezer pár munkavédelmi kesztyűt és ugyanennyi zsákot osztanak szét az önkéntesek között. A TeSzedd! zsákokban összegyűjtött hulladékot a hulladékgyűjtéssel foglakozó helyi közszolgáltatók az akció napján, vagy a következő heti bejáráskor az ország bármely településéről ingyen elszállítják.

Illés Zoltán az akció zárultával, az MTI-nek a részleteket értékelve elmondta: több mint 120 ezren regisztráltak az akcióban való részvételre, de végül is többen mentek el szemetet gyűjteni az országban, takarítani saját környezetüket. Országosan mintegy 3-5 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze az akció résztvevői.
(forrás:MTI/kormany.hu)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.