Főoldal » Sötétbordó riasztás…

Sötétbordó riasztás…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egyre durvább a parlagfűhelyzet: már sötétbordó riasztás van érvényben.

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt az ország egyes részein már sötétbordó, a hat fokozatú skálán negyedik szintű riasztás van érvényben – közölte csütörtökön a  a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer.

Sötétbordó színű riasztás van érvényben például Pécs, Szekszárd, Kecskemét és Debrecen környékén. Ezeken a területeken naponta, köbméterenként kétszáznál is több pollenszem lehet a levegőben. Emellett az ország túlnyomó részére bordó, vagyis harmadfokú riasztást adtak ki. A levegő pollenkoncentrációja ezeken a területeken is nagyon magasnak számít, minden allergiásnál heves tüneteket okoz.

A kánikula miatt még a múlt hét végi értékekhez képest is tovább nőtt a légtér parlagfű pollenterheltsége, illetve az ebből fakadó egészségügyi kockázat.

A pollenjelentés folyamatosan nyomon követhető az Országos Környezetegészségügyi Intézet honlapján (oki.wesper.hu) és az ÁNTSZ weblapján, valamint a tisztiorvos facebook oldalán.

Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos korábban azt mondta: a magyar lakosság 25-30 százaléka allergiás, 1,5-2 millió ember pedig kifejezetten a parlagfűre érzékeny.
(f:info.rádió)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.