Főoldal » Stockholm Junior Water Prize (SJWP)

Stockholm Junior Water Prize (SJWP)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az 1997-ben alapított Stockholmi Ifjúsági Víz Díj (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) egyike a legismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a vízügy területén. Világszerte minden évben több ezer, 15-20 éves fiatal készül arra, hogy munkáját bemutathassa a Stockholm Junior Water Prize döntőjén. Közülük az egyes országok versenyének győztesei jutnak el a svéd fővárosba, ahol a Víz Világhét keretében lezajló nemzetközi versenyen képviselhetik országukat.

 Magyarország versenyzője első ízben 2013-ban szerepelhet ebben a nemes vetélkedőben. A hazai versenyt a GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány szervezi, számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. Védnöke Kovács Péter, vízügyért felelős helyettes államtitkár (Vidékfejlesztési Minisztérium).

Jelentkezni a www.ifivizdij.hu honlapon keresztül történő regisztrációval, valamint az angol nyelvű pályamű és a nevezési lap beküldésével lehet.  

Határidő 2013. április 15.

A hazai döntő megrendezésére 2013. június 1-jén kerül sor. Ekkor a csapatok 10-15 percben, angol nyelven ismertetik a pályázatukat és válaszolnak a zsűri kérdéseire.

A győztes képviseli Magyarországot a szeptember első hetében, Stockholmban, a Víz Világhét során megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn. A kiutazást és a helyszíni költségeket a szervezők fedezik. A verseny II. és a III. helyezettje díjat, a további résztvevők emléklapot kapnak.

A legfeljebb 20 oldalból álló pályamű a vízminőség-javítás, a vízkészlet-gazdálkodás, a vízvédelem, a víz- és szennyvíztisztítás, valamint az oktatás vagy a víz társadalmi vonatkozásainak bemutatása révén járuljon hozzá az élet minőségének javulásához.

A feltöltendő fájl mérete legfeljebb 2MB lehet. A 20 oldalas pályamű mutassa be a célkitűzést, az alkalmazott módszert, valamint az eredményt és a következtetést.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.