Főoldal » Szakkönyv ajánló…

Szakkönyv ajánló…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Közeleg a tavasz, amely egyúttal ismét a kertészeti munkák aktuális elvégzésére hívja fel a figyelmet. Ehhez kívánunk az alábbi szakkönyvek rövid ismertetésével segítséget nyújtani.

Czáka Sarolta – Füstös Zsuzsanna – Hrotkó Károly: A növényszaporítás ábécéje

Ez a könyv elsősorban a kertművelőknek ad szakszerű ismereteket könnyen érthető formában a növények szaporítási módjáról.

Oláh Sándor: A családi ház kertje

A családi ház kertje az a kert, amit minden kertész mélyen a magáénak érez és minden igyekezetével arra törekszik, hogy folyton teljes pompájában álljon.

Tamás Enikő: Biokertészkedés

A vegyszertől, növényvédő szertől mentes élelmiszerek már megjelentek a hazai piacokon is. Milyen módszereket lehet alkalmazni kertünkben, hogy biominőségű zöldségfélét, gyümölcsöt termeszthessünk.

Tátrai Zsuzsa: Az orchideák gondozása

A szerző bevezet e gyönyörű növények varázslatos világába, ismerteti a legnépszerűbb fajokat, hasznos gyakorlati tanácsokat ad a kezdőknek, de találnak újdonságot a régóta orchideákkal foglalkozó növénykedvelők is.

Tuba Katalin: Kerti dísznövények és szobanövények védelme

Az ember közvetlen közelében, lakásában, kertjében élő dísznövényeket megtámadó betegségek tüneteivel, a kártevők felismerésével, az ellenük kifejthető védekezés ismertetésével kíván segíteni ez a mű a növényszerető olvasónak.

Czáka Sarolta – Valló László: A metszés ábécéje

A szerzőpáros átdolgozott, frissített könyvével kívánt segíteni azoknak, akik most kezdik tanulni a metszés alapjait, de a gyakorlott kertészgondozók is találnak benne újdonságot.

Velich István – V. Nagy Enikő: Egzotikus gyümölcsök csodálatos világa

Az érdekes, távoli világokból származó növényeket mindig valamiféle misztikum övezi. Idegen, ismeretlen tájakról mesélnek, eredetükhöz, elterjesztésükhöz sok érdekes legenda fűződik.

Tóth Miklós: Gyümölcsfélék és a szőlő kiskerti védelme

A családi ház kertjében álló néhány gyümölcsfát, ribiszke- vagy málnabokrot, a szőlőlugast is ugyanúgy veszélyezteti a lisztharmat, a varasodás, a monília, eláraszthatja a levéltetvek, a molyok tömege, mint egy nagyobb ültetvényt. 

Sipos Béla Zoltán: Gyümölcsmetszési alapismeretek

Ez a könyv alapműve lehet mindenkinek, aki gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat ültet a kertjébe. A metszéssel kialakíthatjuk a gyümölcsfák koronaformáját, szabályozhatjuk a termés mennyiségét, sőt az időben és szakszerűen végzett metszéssel meg is védhetjük a kórokozók és a kártevők egy részétől.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.