Főoldal » Szegő Ferenc Emlékalapítvány pályázata…

Szegő Ferenc Emlékalapítvány pályázata…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Környezetvédelmi témák tudományos feldolgozása önkormányzati igények alapján

A Szegő Ferenc Emlékalapítvány pályázatot hirdet természettudományi felsőfokú képzésben részt vevő egyetemi és főiskolai hallgatók számára, szakdolgozati, illetve TDK vagy egyéb más célú elemző tanulmány, akcióprogram, intézkedési terv elkészítésére az alábbi környezetvédelmi témakörben:

A legjobb dolgozatot az Alapítvány 100 000 forint jutalommal díjazza.

A beérkezett tanulmányokat felhasználásra eljuttatja a villányi önkormányzat számára.

A környezetgazdálkodás döntéseit a lehető legalacsonyabb szinten, az elvégezendő feladatokhoz legközelebb kell meghozni, tehát érvényesülnie kell a szubszidiaritás elvének. Mindezt az önkormányzatiság elve testesíti meg. A helyi környezeti, természeti értékek védelméért elsősorban az önkormányzatok – vagyis a helyi közösség a felelős. A helyi szinten keletkező ártalmak jó része helyben kezelhető lehet, sőt a megelőzés, a védelem is megszervezhető. Az 1990. évi LXV. törvény a helyi közszolgáltatások körébe vonja többek között az épített és természeti környezet védelmét, a közösségi tér és a közművelődés, és az egészséges életmód közösségi feltételeinek megteremtését. A fejlesztési tervezés, a jövőkép meghatározása a helyi társadalom, illetve az önkormányzat feladata, amit a legszélesebb szakmai körök bevonásával kell végrehajtani.

A pályázók munkáit november 30-ig, nyomtatásban várjuk az Alapítvány postacímére (1011 Budapest, Corvin tér 12).

Jelen pályázati felhívásra egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be. A pályázat beérkezését követően hiánypótlásra nincs lehetőség. A pályaművek beérkezéséről a pályázót e-mail üzenetben értesítjük.

A pályázatokat az Alapítvány kuratóriuma által felkért szakértők Huszerl József, Pável Áron, Kádár Zsuzsa, Dufek Éva, illetve Villány város kijelölt képviselője bírálják el 2012. december 15-ig. A pályázókat az eredményről az alapítvány honlapján és e-mail üzenetben értesítjük.

levélben: 1011 Budapest, Corvin tér 12.

e-mailben: szfa2011@gmail.com

telefonon: +36302217144

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.