Főoldal » SZJA bevallás…

SZJA bevallás…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az egyéni vállalkozónak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélynek 2012. február 27. napjáig kell teljesítenie a 2011. évre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségét.
 
Ez a szabály vonatkozik a 2011. évben tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozóra is, kivéve, ha a szünetelés egész évben fenn állt és adófizetési kötelezettsége nem keletkezett.

A bevallást főszabály szerint elektronikus úton kell benyújtani, kivételt képeznek a kiegészítő tevékenységűnek minősülő (nyugdíjas) egyéni vállalkozók, valamint az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek.

A fent említett adózói kör a 1153-as számú nyomtatványon teljesítheti bevallási kötelezettségét. Az Eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozónak abban az esetben kell a 1143-as számú bevallásával egyidejűleg a 1153-as számú nyomtatványt is benyújtania 2012. február 27-éig, ha a vállalkozói bevétele mellett személyi jövedelemadó köteles jövedelmet (pl. munkaviszonyból származó bérjövedelmet, táppénzt) is szerzett.

A tevékenységét 2011. évben megszüntető egyéni vállalkozóra vonatkozó bevallási határidő 2012. május 21.

Az egyéni vállalkozó és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemély személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatban bővebben tájékozódhat telefonon a NAV Általános Tájékoztató Contact Centerén (06-40/42-42-42) keresztül, valamint a honlapon. (F: Adónet.hu)
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.