Főoldal » Szőlővédelmi előrejelzés…

Szőlővédelmi előrejelzés…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A szőlő növényvédelmében a betegségek gyors járványdinamikája, a növény intenzív fejlődése miatt a növényvédelmi kezelések minél pontosabb időzítése és a megfelelő gombaölő készítmények kiválasztása az évjárat sikerének legfontosabb tényezői közé tartozik. A betegségek sikeres előrejelzésének titka a megfelelő technikai háttér és a szakmai ismeretekkel, tapasztalatokkal felvértezett szakemberek összhangja.

Éppen ezért lehet fontos egy olyan internetes felületen elérhető előrejelző szolgáltatás, amely naprakész helyi adatokra alapozott előrejelzést ad a betegségek megjelenésének valószínűségéről és az időjárás várható alakulásáról – a tapasztalt szaktanácsadók saját véleményével és szakmai megoldási javaslataival ellátva.

A www.szoloelorejelzes.basf.hu oldalon rövid regisztráció után tíz borvidék meteorológiai állomásainak adatai, lisztharmat-, peronoszpóra- és botritisz-előrejelzése, továbbá a területekhez kapcsolódó időjárás-előrejelzés érhető el grafikus és táblázatos formában. Az állomások adatai igény szerint le is tölthetőek.

Mindezek mellett a kezelések időzítését és a helyes készítményválasztást segítő szöveges előrejelzések összesen tizennégy borvidékre vonatkozóan érhetőek el az oldalon az „Szöveges előrejelzések” menüpont alatt. A tanácsokat és ajánlásokat is tartalmazó írásokat szőlővédelemre specializálódott szaktanácsadók készítik. A látogató egyszerűen tájékozódhat az aktualitásokról a könnyen kezelhető, keresési lehetőséget is tartalmazó oldalakon.

A következő években az ország összes borvidékére kikerülnek majd a rendszerhez kapcsolódó mérőállomások, így a szőlészek hazánk minden termesztési területén élvezhetik majd a komplex weboldal előnyeit. Ez a szolgáltatás segíti azt, hogy a szőlőtermesztők és növényvédősök javítsák védekezéseik hatékonyságát és optimalizálhassák a munkaszervezést, továbbá nagyobb termésbiztonságot érjenek el szőlőikben. (forrás: agrotrend.hu)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.