Főoldal » Szülőtartás nehéz ügy – a pereskedés minden nyugdíjas szülőt megvisel!

Szülőtartás nehéz ügy – a pereskedés minden nyugdíjas szülőt megvisel!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Számos élethelyzetben a felnőtt gyermek, vagy felnőtt gyermekek között az idősödő szülő elhanyagolt marad, vagy éppen hajléktalanná válik.      Erre ad jogi választ a Ptk. (2013. évi.V. törvény)

Szülőtartás pereinek előzménye részben a szülő 60-90 éves kora, alkoholizmus, betegség.,deviancia stb.

Előfordul, hogy régen nagyon sikeres üzletemberek, vagy színészek kerülnek rosszabb állapotukban hajléktalanság szélére.

 

Túlzott szülői akarat, testvérek közötti különbségtétel, ingatlanok gyermekre, unokára átírása mind ott van a szülőtartási ügyek előzményei között, gyakran halmozottan.

Szülők 80 év feletti életkora, míg a felnőtt gyermek 40-50 éves kora a vitákban egy kritikus kor.

Létezik olyan eset, amikor a felnőtt gyermek kapuzárás előtti pánik, ehhez egy új “félig-meddig szerelem” ösztönzése elegendő, hogy az idős édesapa, idős édesanya kiköltözzön rábírásra az évtizedek óta közösen lakott otthonából.

Rosszul sikerült adásvételi ügyletek, házak eladása és a vételárból több ingatlan vétele az idős szülő számára hozhat durva hátrányokat!

 

 

Szülők életében egyre több olyan eset van, amikor a vita kirobban a rászoruló szülő és felnőtt gyermeke között.

Nyugdíjas éveket a vállalkozók, családi cégek, de felszámolt nagyvállalatok dolgozói sem tudják előkészíteni, a ledolgozott éveket igazolni. (Cukrász, őstermelő, autószerelő stb.)

Egyre kisebb nyugdíj, egyre több szülőt tesz rászorulttá – a kereset előkészítése, beadása azonban legyen a legeslegutolsó megoldás!

 

Nem könnyít a szülők életén a tény, hogy gyermekeik tömegesen külföldön találnak munkát, megélhetést, később családot, életet maguknak!

Vidéken, Budapesten rekedt magyar idős szülők ügyeiben, a harmadik személyek által indított perek száma lehet emelkedő.

Szülőtartás eseteiben az idős szülő fenyegető levele, vagy bíróság felemlegetése legyen biztos jel arra, hogy a felnőtt gyermek gondoljon az idős szülővel való vita per elkerülésére, per kiváltására!

 

A bírósági per kiváltása is komoly eljárás a szülőtartás ügyeiben, mivel elmélyült anyagi eredetű, de párosulva érzelmi eredetű sérülések, sérelmek húzódnak meg a szülők és felnőtt gyermek között!

 

Követelés átválthat pereskedésbe a nagyszülő és unoka között, ha a gyermeke a szülőnek már nem él idős korára. Harmadik személy, intézmény, önkormányzat is perelhet felnőtt gyermeket a nyújtott szolgáltatása, költségei után.

Várjuk Önöket a szülőtartás eseteivel, megindult vitáival, peres helyzeteivel! Ügyfélszolgálat 06/302/164/102 hétköznap 10h-18h!

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.