Főoldal » Tallózás a baromfi szakkönyvek között

Tallózás a baromfi szakkönyvek között

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Böo István: A baromfitartás gyakorlata

Mindig baromfitartó nép voltunk, magyar gazdasági udvar aligha képzelhető el ma is baromfi nélkül. Van, ahol a ház körül hagyományosan tartott csirke, tyúk, pulyka, liba, kacsa, gyöngytyúk csupán “hangulati” része a gazdaságnak, van, ahol termékeivel a család ellátását szolgálja, van, ahol kiegészítő jövedelemként már piacra is termel és van, ahol speciális árutermelőként a mezőgazdasági vállalkozás alapja.

Esther Verhoef – Aad Rijs: Tyúkok enciklopédiája

Manapság már nem csupán a gazdaemberek, a falvakban élők kiváltsága a baromfitartás, egyre több példát találunk városi kertekben kapirgáló tyúk-kedvencekre. Tudja-e, hogy egyes tyúkok vörösbarna tojásokat, míg mások kék héjúakat tojnak? És mit szól ahhoz, hogy léteznek fürjméretű tyúkfajták, melyeket akár az erkélyen is tarthat? 

Mihók Sándor: Tyúk, gyöngytyúk, pulyka, kacsa, pézsmaréce, lúd

A kötet a tyúk, gyöngytyúk, pulyka, kacsa, pézsmaréce és a lúd fajtáit mutatja be, azonos elvek alapján, egységes szerkezetben. Származásukon, eredetükön kívül megismertet a fajok és fajták értékmérő tulajdonságaival is. A színes felvételek szinte valamennyi tárgyalt baromfit bemutatják, lehetőség szerint mindkét ivarban. 

Szalay István: Alternatív baromfitenyésztés és -tartás

Az alternatív baromfitartás egyaránt jelenti a hagyományos tanyasi és falusi, természetes baromfitartást és a szigorú feltételekhez kötött, márkázott vagy ökológiai (bio) termék-előállítást. Közös jellemzőjük ugyanakkor a fenntartható mezőgazdaság szolgálata, azaz úgy állítanak elő különleges minőségű terméket, hogy mindeközben a környezeti és természeti feltételeket, a hagyományos – tartási formákat, a régi fajtákat megőrzik.

Beata & Leopold Peitz: Tyúktartás

Ma már sok családban felteszik a kérdést, miért is ne tarthatnánk tyúkokat mi magunk? Lenne mindig tojásunk, és a frissen vágott baromfiból készült rántott csirkének nincs párja! A szerzőpáros is ilyen gondolatok után jutott odáig, hogy csirketartásba fogtak, és megírták tapasztalataikat, buktatóikat és sikereiket ebben a könyvben.

Mucsi Imre – Komlósi István: A strucctenyésztés kézikönyve

Noha hazánk mérsékelt éghajlata nem a legideálisabb a struccok számára, tenyésztésük folyamatosan terjedőben van. E kötet elsősorban a strucc, de más egyéb futómadarak tartásának és tenyésztésének jellegzetességeivel is megismerteti az olvasókat.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.