Főoldal » Tallózás vadászati szakkönyvek között…

Tallózás vadászati szakkönyvek között…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Elek Balázs – Zsoldos Barnabás: Magyar vadászösvényeken

Egy olyan – hiánypótló – könyvet tarthatunk kezünkben, amely átfogó képet rajzol a magyarság vadászati történelméből, a vadászati eszközök, fegyverek, kultúra fejlődéséről.

Bérczy Károly: Vadász műszótár

A hazai szakirodalom egyik ritka alapműve, az 1860-as kiadású, Bérczy – féle Magyar – német és német – magyar vadász műszótár több mint ezer szócikke a szarvas, dámvad, őz, zerge, vaddisznó, medve, farkas, róka, borz, nyúl és szárnyasvadak egyedi tulajdonságaira és vadászatára jellemző szakkifejezéseket, azok magyarázatát és értelmezését foglalja össze.

Heltay István – Rácz Fodor Gábor: Vadászatszervezés, vadászetika

Ma egyre több vita zajlik a vadászatról. Mind gyakrabban hallani a növekvő vadászatellenességről, arról, hogy a “természetvédők” szinte minden eszközt felhasználnak a vadászat korlátozására.
Ez világjelenség. Emiatt fontos arról beszélni, hogy miért van és miért lesz szükség a vadászatra a jövőben is.

Heltay István – Kabai Péter: Hivatásos vadászok kézikönyve I-II.

Akinek módja és lehetősége van a régi vadászati szakirodalmat böngészni, forgatni tapasztalhatja, hogy időről időre megjelennek olyan szakkönyvek, amelyek a vadgazdálkodás, a szakma részleteit, módszereit, ismeretanyagát kísérelték meg összefogni. Céljuk a vadászattal hivatásszerűen foglalkozók, a vadőrök munkájának segítése.

Faragó Sándor, Náhlik András: A vadállomány szabályozása

A műben választ kapunk arra, hogyan lehet az apró- és nagyvadállományt oly módon kezelni, hogy az a természetvédelmi szemléletnek megfeleljen, és a társágazatok, a mező- és erdőgazdálkodás érdekeivel se kerüljön szöges ellentétbe.

Dr. Heltay István: Amit a fegyverismereti vizsgán tudni kell

Miért fontos, hogy a vadász ismerje lőfegyverét? Azért, mert ha nem ismerjük fegyverünk fő alkatrészeinek működését, azok egymásra ható kapcsolatát, akkor annak biztonságos kezelését sem ismerhetjük, ami pedig a fegyver használata esetén súlyos balesetet eredményezhet. 

Pascal Durantel : A vadászat enciklopédiája

A gyönyörűen illusztrált könyv teljes képet ad a vadászat világáról, fajták szerint részletezve az állatok élettanát, szaporodásukat, a vadgazdálkodást és a vadászat módjait, mindezt anekdotákkal színesítve. A vadászat történetére épp úgy kitér, mint a fegyverek vagy a vadászkutyák tulajdonságaira.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.