Főoldal » Támogatás a LEADER-csoportoknak nemzetközi együttműködésre

Támogatás a LEADER-csoportoknak nemzetközi együttműködésre

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) 2011. augusztus 15-től október 14-ig nyújthatnak be projektötleteket nemzetközi együttműködést segítő vagy előkészítő látogatás megvalósítására.

A pályázaton azok a szervezetek indulhatnak, amelyeket a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) és a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI) hivatalos honlapján nyilvántartásba vettek.

A támogatás összege a benyújtó szervezethez tartozó, legfeljebb 3 személy maximum 3 napi tartózkodását fedezi – az utazási költségekkel együtt – a pályázat mellékletében felsorolt országok valamelyikében.

A látogatásokat 2011. december 15. és 2012. február 15. között kell megvalósítania azoknak az akciócsoportoknak, amelyeknek projektötletét az MNVH Elnökségének javaslata alapján az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Irányító Hatósága elfogadta. A pályázatnak tartalmaznia kell a látogatás részletesen kidolgozott szakmai programját, az előre megtervezett intézmény- és üzemlátogatásokat, valamint a megvalósuló munkamegbeszélések pontos helyét és időpontját.

A nemzetközi látogatások célja, hogy a hazai és a külföldi HACS-ok találkozzanak egymással, szakmai együttműködési programot alakítsanak ki, meghatározzák a program céljait, módszereit, és a résztvevő partnerek feladatait.

A LEADER-csoportok gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásában vesznek részt. Magyarországon az ÚMVP támogatásával 96 közösség alakult, akik maguk dönthetnek arról, milyen fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.