Főoldal » Tanyapályázat – TP-4-2013

Tanyapályázat – TP-4-2013

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közzétette a villany nélküli tanyás lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a Tanyafejlesztési Program 2013 keretében  kiírt pályázatát.

A pályázat célja

A tanyán élő, alap infrastruktúrával nem rendelkező lakosok számára szociális alapú támogatás a tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztésekhez. Cél azon tanyai lakosok támogatása, akik tanyája villamosenergia-ellátással nem rendelkezik.

Pályázók köre

Az a tanyán élő lakos jogosult, aki a jelen pályázati kiírásban meghatározott tanyás települések valamelyikén

  • lakóhelye szerint a pályázat benyújtását megelőző időponttól kezdve életvitelszerűen, tanyán él, (a lakcímkártya és a személyazonosító igazolvány másolatával kell bizonyítani, amelyet a pályázathoz mellékelni kell),
  • a tanya a körzeti földhivatali nyilvántartás szerint saját vagy házastársa, vagy testvére, vagy valamely egyenes ági leszármazottja, vagy egyenes ági felmenője tulajdonában van (30 napnál nem régebbi hiteles tulajdoni lap – szemle vagy teljes másolatával – vagy azok eredeti példányával kell bizonyítani, amelyet a pályázathoz mellékelni kell), és
  • az ingatlan-nyilvántartásban feltüntetett tanyai lakóépület villamosenergia-ellátással nem rendelkezik (nyilatkozni kell róla, amelyet a pályázathoz mellékelni kell).

A pályázat során tanyás településnek tekinthetők Bács-Kiskun megye, Békés megye Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes települése, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Gyáli, Monori, Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei, Szigetszentmiklósi, illetve Vecsési járásának települései.

A pályázat részletei

Pályázatot csak a pályázati kiírásban meghatározott tanyás települések valamelyikén élő pályázó nyújthat be.

Egy pályázó legfeljebb egy pályázatot nyújthat be.

Egy tanyára csak egy pályázat nyújtható be.

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás utófinanszírozás formájában valósul meg.

A megújuló energiaforrást felhasználó, valamint a mobil eszközt telepítő fejlesztések az értékelés során előnyt élveznek!

A megítélhető támogatás mértéke

  • A megítélhető támogatás maximális összege projektenként legfeljebb 5 millió forint. A pályázónak az igényelt támogatást a pályázati adatlapon forintban kell meghatározni.
  • A támogatás mértéke az összes jogosult (elszámolható) költség – a támogatási keret lekötésének mértékétől, vagy a pályázó által az előírtnál nagyobb arányú saját forrás vállalásától, vagy pedig a pályázatban el nem számolható költségelemek szerepeltetésétől függően – legfeljebb 100%-a.

A pályázat keretén belül tanyának minősül az a külterületi lakott ingatlan, amely az ingatlan-nyilvántartásban tanya jogi jellegként, művelés alól kivett területként, külön alrészleten kivett területként van nyilvántartva, vagy megfelel a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény 3. § b) pontjában meghatározott fogalomnak.

A pályázat benyújtása

A pályázatokat 2013. július 8-tól legkésőbb 2013. augusztus 7-ig lehet benyújtani.

További információ

Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet

1223 Budapest, Park u. 2.

Tel.: 1/362-8100; Fax.: 1/362-8104

Dr. Hiller Márta

E-mail: mtpi@nakvi.hu

Pályázat villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására – TP-4-2013

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.