Főoldal » Tanyaprogram Makkoshotykán 2. rész

Tanyaprogram Makkoshotykán 2. rész

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A szociális földprogram általános célja a mezőgazdasági termelésre alkalmas környezetben élő, azonban mezőgazdasági termelésre alkalmas feltételekkel nem, vagy azzal nem elégséges mértékben rendelkező és azt hatékonyan kihasználni nem tudó, szociálisan hátrányos helyzetű emberek megélhetését segíteni, életminőségét javítani, önálló egzisztenciateremtési esélyeit növelni.

Ennek elősegítése érdekében nyújtotta be Makkoshotyka Önkormányzata a pályázatát az elmúlt évben,  amelyet a bíráló bizottság pozitívan ítélt meg.

A kezdeti lépésekről, célkitűzésekről  a Felsőfokon.hu szakmai blogmagazinon keresztül  2011. november 16-i lapszámunkban tájékoztattuk Tisztelt Olvasóinkat,  és egyúttal ígéretet tettünk arra is, hogy  figyelemmel kísérjük a program további menetét.

Június 7-én ismét Makkoshotykán jártunk és örömmel állapítottuk meg, hogy az elhagyott, romos tanya újra életre kelt. 12 ember dolgozik lelkesen azon, hogy a tervbe vett célkitűzések maradéktalanul teljesüljenek.

A változást, az emberek keze munkájának eredményeit az alábbi képeken mutatjuk be:

1.sz. kép     A saját maguk által felállított fóliaházban uborka és paprika palánták fejlődnek
2.sz. kép    A fóliaházban paradicsom palánták kerültek elültetésre
3.sz. kép    A fák közötti szabad területeket salátával, hagymával, zöldséggel hasznosítják
4.sz. kép    Az elhanyagolt gyümölcsfák a szakszerű metszést és kezelést gyümölccsel hálálják meg
5.sz. kép    Házilagos kivitelben elkészítették az őshonos baromfiak elhelyezésére szolgáló első ólat. Az állatok fogadására június közepén kerül sor.
6.sz. kép    Az elhagyatott tanyai melléképület tárolóhelyként és a dolgozók pihenésére szolgál

A település polgármestere –Kántor Ferenc- bízik abban, hogy a programban résztvevő emberek és a település lakosai ezen a példán felbuzdulva tenni fognak azért, hogy életkörülményeiken minél nagyobb számban változtassanak és  elinduljanak  az önálló egzisztenciateremtés útján. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.