Főoldal » Természeti kincsek a vásznon – országos természetfilm-fesztivál Pusztaszeren

Természeti kincsek a vásznon – országos természetfilm-fesztivál Pusztaszeren

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ismét megmérkőznek egymással a legjobb természet- és környezetvédelmi témájú filmek Pusztaszeren. A 7. Országos Természetfilm-fesztiválon 56 hazai és határon túli rendező alkotását vetítik le augusztus 5-e és 7-e között a Kiskunsági Nemzeti Park területén fekvő kisközségben. A fesztivál ideje alatt bionapok is várják az érdeklődőket. A rendezvényt a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja.

A Növények és állatok élete, a Világ tájai, Etűdök, Vadászkultúra, Életmód és környezetvédelem kategóriában versenyeznek amatőr és professzionális filmesek Pusztaszeren. Az egyetlen hazai rendezésű országos természetfilm-fesztiválon 56 alkotó, köztük 6 határon túli természetfilmes munkáját vetítik le.

A seregszemlén 96 film mutatkozik be, olyan különböző témákat dolgoznak fel, mint például a törpegém hajnali halászata, a Kopácsi-rét madár- és vízi állatvilága. A közönség betekintést kaphat a jégkorszaki növények birodalmába, vagy éppen a Szűcsi erdő kincseibe. Több alkotás foglalkozik a sokszínű élővilág bemutatásával, a biodiverzitás és az élőhelyek megőrzésének jelentőségével.

A Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál egyrészt fórumot nyújt a természetfilmes szakmának, másrészt lehetőséget biztosít arra, hogy a filmezés eszközeivel hívják fel a közönség figyelmét a természeti értékek megóvására, a környezettudatos gondolkodás és a környezetvédelem fontosságára. A rendezvény keretein belül bionapok is várják az érdeklődőket, a környékbeli biotermelők portékáiból kiállítás is nyílik. A programokról részletesen a www.pusztaszer.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.