Főoldal » Termőföldforgalom és használat

Termőföldforgalom és használat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Orlovits Zsolt (szerkesztő): A termőföldforgalom és -használat jogi szabályozása

A könyv elsősorban az agrárgazdaságban működő kis- és középvállalkozások, őstermelők és családi gazdálkodók, illetve mezőgazdasági tevékenységet végezni szándékozó fiatal vállalkozók számára készült.

A kötet célja, hogy átfogó képet nyújtson a mezőgazdasági ingatlanjog legfontosabb szabályairól, ezen belül is kiemelten a termőföldekre vonatkozó, 2014-től módosuló előírásokra, valamint a földhasznosítás és a gazdálkodáshoz közvetlenül kapcsolódó beruházások megvalósításának ingatlanjogi kérdéseire. Törekszünk az ingatlanpiac polgári jogi és közigazgatási jogi rendelkezéseinek a mindennapi életben hasznosítható, gyakorlati jelentőségét is bemutatni.

Popp József: Az EU közös agrárpolitikája 2014-től

Az agrárpolitika szerepe a társadalom megfelelő élelmiszer- és iparinyersanyag ellátásának biztosítása, az ágazat nemzetközi versenyképességének növelése, az ország területének kultúrállapotban tartása, valamint a természeti elemek megőrzése és védelme.

A KAP reformjainak elemzése tájékoztatást ad az olvasóknak az elfogadott reformok céljairól, főbb intézkedéseiről, valamint ezek bekövetkezett és várható hatásairól. A vidékfejlesztése intézkedések komplex ismertetése hozzájárul a vidékfejlesztés keretében várható eredmények reális megítéléséhez.

A könyv elméleti és gyakorlati útmutatóként szolgál a gazdák számára az EU 2014-2020 közötti pénzügyi és tervezési ciklusára vonatkozó Közös Agrárpolitika megértéséhez. Hatékony segítséget nyújt a gazdák számára az új támogatási és piacszabályozási rendszer megismeréséhez a reformok, változások hangsúlyozásával és közérthető ismertetésével, valamint azok vállalkozásorientált elemzésével. 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.