Főoldal » “Tudásod a jövőd!” projekt

“Tudásod a jövőd!” projekt

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hamarosan újabb képzésekkel bővül a Tudásod a jövőd! projekt, amelyben minimális önerő mellett százezren vehetnek részt idegen nyelvi és informatikai képzésben 2014 augusztusáig.

A program keretében mostanáig 360 informatikai és idegen nyelvi képzés indult el. A tájékoztatás szerint a KIH a már 24 képző intézménnyel aláírt megállapodáson túl további 83 képző intézménnyel kötött együttműködési megállapodást. Emellett a képzések meghirdetése is ütemezetten halad, ennek köszönhetően január 22-én újabb képzések jelennek meg.

A programban minimális önerő befizetésével bárki idegen nyelvi, illetve informatikai képzésen vehet részt, aki betöltötte a 18. életévét, nem áll tanuló vagy hallgatói jogviszonyban középiskolával, illetve felsőoktatási intézménnyel.

Magyarországon eddig nem volt példa olyan horderejű és kedvezményes felnőttképzési programra, mint a Tudásod a jövőd! – írta a KIH. A kormány fejenként bruttó 90 ezer forintos keretösszeggel támogatja az idegen nyelvi és informatikai képzést. Ez a támogatás a költségek 95-98 százalékát fedezi. A hátrányos helyzetű kistérségekből jelentkezőknek csak 2 százalék önrészt kell befizetniük, a többieknek 5 százalékot.

A felnőttképzési program kiemelten kezeli a munkanélkülieket, a kismamákat, a legszegényebb környezetben élőket és a 45 év felettieket. A jelentkezők a következő két évben az ország egész területén összesen 300 képző helyen tanulhatnak majd. (forrás: mti)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.