Főoldal » Tudta? Anyaméhben is mérgez a GMO?!

Tudta? Anyaméhben is mérgez a GMO?!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A vérbe is bekerülnek azok a mérgek, amelyeket egyes genetikailag módosított növények termelnek, ha elfogyasztjuk az adalékokat tartalmazó élelmiszereket. 

A méreg nem csupán közvetlenül a genetikailag módosított termék elfogyasztásával lép be az emberi szervezetbe, hanem úgy is, ha olyan húst, tejet és tojást fogyasztunk, amelyek olyan állattól származnak, amelyeknek csupán a takarmánya tartalmazott GMO-t. 

A vizsgálaton átesett várandós anyák 80%-ánál a babák köldökzsinórvérében is kimutatták az egyik, úgynevezett Bt-mérget, amelyet génmódosított növények termelnek saját védelmükre, mint növényvédő szert. Ezzel megdőlt a biotechnológiai cégek éveken át hangoztatott állítása, hogy bármely, az ételben megmaradó genetikailag módosított anyag lebomlik az emésztőrendszerben, és kiürül a szervezetből. 

Miután napvilágra került, hogy az ilyen állítások kitalációk, számos szerveződés sürgeti a kormányokat, hogy vegyék ki a GMO-kat az élelmiszerláncból. 

A szabályalkotóknak sürgősen át kell gondolniuk véleményüket, az EU-nak pedig olyan oltalmi cikkelyt kell a rendeletei mellé illesztenie, ami megelőzi a Bt-méreganyagot tartalmazó, genetikailag módosított termények további termesztését vagy importálását állati takarmány vagy étel számára mindaddig, amíg teljesen ki nem értékelik az egészségre gyakorolt hatását.

(F: Agrárgazdasági Figyelő, 2011.4.szám)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.