Főoldal » U4 Program…

U4 Program…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Folytatódik a nemzetközi szinten nagy népszerűségnek örvendő U4energy program melynek keretein belül az iskoláknak lehetőségük van, hogy bemutassák a fenntarthatóbb jövő elérése érdekében tett erőfeszítéseiket, bebizonyítsák energiatakarékos teljesítményeiket.

Az európai általános és középiskoláknak a most újrainduló fordulóban 2012. májusig 16-ig lehet leadni a pályázataikat az energiatakarékosság területén az alábbi 3 konstrukcióban:

A: A legjobb energiahatékonysági intézkedések

B: Az energiahatékonyság legmegfelelőbb oktatása

C: A legjobb iskolai kampány az energiahatékonyságról

Továbbá keresik külön díjra az iskolai energiahatékonyságot javító, államilag támogatott kezdeményezések győzteseit és koordinátorait

A programról bővebben a http://www.u4energy.eu/web/guest weboldalon magyar nyelven is tájékozódhat.

A program közösségi oldala: http://www.facebook.com/U4energy

Akár más programban pl.: Széndioxid-nyomozók programban elért eredményeket is be lehet mutatni.

A versenyre először a http://services.eun.org/apps/eun_apps/u4energy/registration/index.cfm?lang=hu linken kell regisztrálni. Minden regisztrált résztvevőnek információkat és pedagógiai anyagokat tartalmazó digitális csomagot küldenek a szervezők.

Miután az iskola eldöntötte, melyik kategóriában indul, a http://www.u4energy.eu/web/guest/competition-materials1 oldalon vannak a pályázat leírását segítő anyagok. Ezeket kell ki majd feltölteni.

A pályázatokat első körben hazai zsűri értékeli, a kategóriánkénti első helyezettek részt vesznek a regionális döntőben, hazánkat tavaly két iskola képviselte a szófiai díjkiosztón, illetve a legjobbak Brüsszelben vehetik át díjaikat.

A program hazai védnöke Dr. Fülöp Sándor az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese.

A program hazai nagykövete Czippán Katalin, akitől a programról kapcsolatban a czippank@vnet.hu e-mail címen illetve a 06302507857 számon kérhető további információ.

A program hazai segítője Varga Péter, akitől a pályázattal kapcsolatban a varga.peter@ofi.hu e-mail címen kérhető segítség.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.