Főoldal » Új alapokon az agrár szakképzés

Új alapokon az agrár szakképzés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint megalakult az agrár-szakképző iskolák hálózata. 2013. augusztus 1-jétől a már meglévő 17 mellé további 43 agrár-szakképző intézmény került a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásába. Az intézmények önálló gazdálkodó egységként tevékenykednek a jövőben. Az intézmények működtetését a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) látja el.

Napjainkban az agrárképzésben már a szűkebb értelemben vett mezőgazdasági tantárgyak mellett  szükséges olyan ismeretek oktatása, mint a menedzselés, a marketing, az informatika, ennek révén jól képzett, a versenyhez is alkalmazkodni képes szakemberek kerülnek ki az intézményekből.

Az agrárium megbecsülésének és jövedelmezőségének érdekében versenyképes, színvonalas mezőgazdasági szakképzésre szükség van. Ezt a szándékot szeretné tovább erősíteni a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a szakképzési rendszer egységes, országos hálózatba való szervezésével.

Az országos hálózatba így 60 agrár-szakképző iskola tartozik majd.

Az országos hálózat kialakítása során cél a versenyképes tudást adó, szakmailag magas színvonalú és hatékony agrár-szakképzési rendszer kialakítása a lehető legrövidebb időn belül.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.