Főoldal » Utak a fenntarthatósághoz…

Utak a fenntarthatósághoz…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Utak a fenntarthatósághoz – a megelőzés tanulása – MKNE konferencia

Megérett az idő rá, hogy mindazok, akik környezeti nevelőnek vallják magukat (civilek, pedagógusok, tudósok, más területen dolgozók, szülők, ifjak), találkozzanak, üljenek össze, cseréljék ki tapasztalataikat, osszák meg jó gyakorlataikat, gondolkodjanak közösen, mit lehet – mit kell – tenni ebben a jelenlegi, sürgető helyzetben a környezetért, a fenntarthatóságért. Futva menekülhetünk önmagunk elől, vagy megpróbáljuk megelőzni a további bajokat, s megállj-t parancsolunk? Hogyan, mikor, miképp? A megelőzés “mesterfogásaira” van szükségünk, s egymás tapasztalataira… 

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, több partner szervezettel együttműködve, 2012. szeptember 20-23 között országos konferenciát rendez Budapesten, Utak a fenntarthatósághoz – a megelőzés tanulása címmel.

A konferencia honlapja: www.mkne.hu/konferencia/

A program a Magyar Természettudományi Múzeumban kezdődik, amely most nyerte el Az év múzeuma díjat!

Kiváló személyiségek fogadták el meghívásokat a plenáris előadásokra.

A szervezők várnak előadókat, akik saját eredményeikről szeretnének beszámolni, vagy ismereteiket, véleményüket szeretnék megosztani másokkal. Ugyanez poszteren is megtehető. A résztvevők előadásait a már meghirdetett 7 szekcióba várjuk, vagy, ha elegendő jelentkező van, új szekciókat is szívesen alakítanak. Előadás, poszter bejelentését a szervezők május 31-ig várják a honlapon!

Várnak hallgatókat is, természetesen, hiszen ez a konferencia előreláthatóan a környezeti nevelés kiemelkedő idei eseménye lesz. A résztvevők mindegyikével együtt műhelymunkák keretében tervezik a legfontosabb témákat feldolgozni.

A témának szellemi előzménye az MKNE szervezésében, széles társadalmi részvétellel kialakított, és 2010-ben másodszor frissített Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia.

Megemlékeznek  a rendező egyesület 20 éves jubileumáról is.

A változatos program vasárnap(23-án) terepsétával zárul, ennek során 4 helyszínen 4 féle szakmai program vár a résztvevőkre.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.