Főoldal » UWC ösztöndíj-pályázat

UWC ösztöndíj-pályázat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az idén is érdeklődő diákok jelentkezését várja a United World Colleges (UWC) 2012-2014-es tanévekre meghirdetett ösztöndíj-pályázatára.

Az ösztöndíj kétéves külföldi tanulmányokat biztosít egy olyan speciális kollégiumban, ahol a Nemzetközi Érettségi Program keretében közel nyolcvan nemzet fiataljai élnek és tanulnak együtt. olyanok, akik nyitottak a világ problémái iránt, és meggyőződéssel segítik a különböző kultúrák békés egymás mellett élését.

Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak fedezik az ottani tartózkodás, így a szállás, étkezés és a tanulmányok teljes költségét. A diákok családját terheli (iskolánként változó mértékben) a zsebpénz, a biztosítás és az utazási költségek fedezése. Ezen költségek enyhítésére azonban igénybe vehető az egyesület támogatási alapja.

Számítanak viszont az ösztöndíj alapukat támogató hozzájárulásra azon ösztöndíjat nyert diákok családjától, akiknek jövedelmi helyzete ezt megengedi. Ez teszi lehetővé, hogy a jövőben is módjuk legyen a részleges ösztöndíjak kiegészítésére, az ösztöndíjak számának növelésére. A támogatás módjáról és ajánlott mértékéről részletes tájékoztató található az UWC Magyarország honlapján (www.uwc.hu).

Ennek alapján a felajánlás összegéről a család dönt. Az így befolyt támogatásokat a következő években meghirdetett részleges ösztöndíjak kiegészítésére fordítják, hogy ezzel is biztosítsák a magyar diákok folyamatos jelenlétét az UWC iskolákban.

Az UWC Szervezet, amely a magyar diákok kiválogatásáért felelős, igyekszik maximálisan biztosítani az érintettek tájékoztatását, a válogatás zökkenőmentes lebonyolítását és a kiutazók felkészítését.

Amennyiben további információkra lenne szüksége,  az egyesület munkájáról, az ösztöndíjakról és a programról a www.uwc.hu honlapon tájékozódhat, illetve állunk rendelkezésére az info@uwc.hu címen, valamint hétfőnként 18:00-20:00 óra között a 06 30 559 80 90 telefonszámon!

A 2012-2014-es középiskolai ösztöndíjpályázatán a pályázati anyagok postára adásának és lezárásának határideje, két hét múlva, január 26-án lejár!

Üdvözlettel:

Bass Igor

UWC
Magyarország Válogató Bizottság

info@uwc.hu

www.uwc.hu

facebook.com/uwc.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.