Főoldal » Várható élelmiszeripari pályázatok

Várható élelmiszeripari pályázatok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2011. végétől lehet majd várhatóan újra benyújtani a “Mezőgazdasági termékek értéknövelése” c. pályázatot, melynek célja, hogy a mezőgazdasági termékek feldolgozásának, illetve forgalmazásának javításával vagy új termékek, eljárások, technológiák bevezetésével növekedjen a mezőgazdasági üzem, illetve élelmiszeripari vállalkozás összteljesítménye és versenyképessége, továbbá javuljanak az élelmiszerbiztonsági és  – higiéniai feltételek, csökkenjen a környezetterhelés.

Az igénybe vehető támogatás legkisebb összege a tervek szerint 8000 eurónak megfelelő forintösszeg, legmagasabb összege 1 600 000 eurónak megfelelő forintösszeg. A támogatás mértéke 40-60 százalék.

A felkészülést, különösen az építési engedélyek beszerzését már most meg kell kezdeni, pályázni 1 hónapig engedélyes tervekkel és költségvetéssel lehet.

Támogatási célterületek

    célterület: a versenyképesség javítása, termékszerkezet átalakítása;
    célterület: élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi feltételek javítása, az energiafelhasználás racionalizálása, továbbá üzemirányítás korszerűsítése;
    célterület: vágópontok létrehozása és korszerűsítése.

Elszámolható költségek köre
Elszámolható költségnek minősül a gép- és technológia beszerzés, épület építése és felújítása, és a szoftverfejlesztés.

Pályázók köre
Támogatásra jogosultak azok az egyéni vállalkozók, egyéni cégek, jogi személyiség nélküli, valamint jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok, szövetkezetek, amelyek KKV-nak vagy nagyvállalatnak minősülnek.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.