Főoldal » Vége a spekulációnak…

Vége a spekulációnak…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda közleménye arról tájékoztat, hogy a kormány elfogadta az úgynevezett zsebszerződések elleni küzdelem fejleményeiről, illetve az idén március végén létrehozott tárcaközi bizottság eddigi munkájáról és eredményeiről szóló jelentést.

A Jelentés kapcsán különösen hangsúlyos, hogy a zsebszerződés fogalmi körébe tartozó jogi aktusok a hatályos magyar jog szerint semmisek.

A Jelentés részletesen beszámol a vidékfejlesztési tárca és az áprilisban megalakult tárcaközi bizottság tevékenységéről, valamint felsorolja azokat a kormányzati intézkedéseket, amelyeket a kabinet a kormányváltást követően foganatosított a termőföldek jogellenes megszerzésével szemben.

A zsebszerződések büntetőjogi szabályozása 2013. július 1-jén lép majd hatályba. Eddig az időpontig az érintettek szabadon, jogkövetkezmények nélkül feltárhatják a megkötött megállapodásokat, ezt követően azonban 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel kell szembenézniük.

A Jelentés tájékoztatást ad a Kormány részére a zsebszerződések felszámolása kapcsán felmerült és megoldásra váró jogi problémákról és a továbbiakban szükséges kormányzati teendőkről is, valamint ismerteti a 2012. júliusában az Országgyűlés elé terjesztett földforgalmi törvényjavaslat vonatkozó rendelkezéseit.

A Kormánynak megalakulása óta alapvető célja a szuverenitás alapját képező magyar termőföld nemzeti hatáskörben tartása és az ennek megfelelő jogi szabályozás megalkotása.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.