Főoldal » Vinifera Európai Szőlész-Borász M.Sc-felvettek!

Vinifera Európai Szőlész-Borász M.Sc-felvettek!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nagy öröm ért minket a múlt héten: Dúzsi Tomi és én (Heimann Zoli) felvételt nyertünk a Vinifera szőlész-borász mesterképzésre Franciaországba! Ez az angolnyelvű borászképzés a nagy európai boregyetemek együttműködéseként jött létre: francia, német, olasz, spanyol és portugál professzorok oktatnak. A képzés 5 éves történetében ez az első évfolyam, ahova magyarokat is felvettek, ráadásul egyből kettőnket!

A két éves M.Sc. első éve Montpellier-ben zajlik le, angol nyelven. A második év helyszíne szabadon választott, de csak Portugáliában és Németországban van angolul. Az első év modulokra van bontva, így pl. két hétig csak borászatot tanítanak, mind az 5 ország docenseinek részvételével. A második év értelemszerűen lazább szervezésű: ránk van bízva, mit hozunk ki belőle.

Évente 30-35 főt vesznek fel, ennek kb. felét az EU-ból, felét ‘külföldről’. Érdekességként, az idei nyertesek között van ciprusi, szerbiai, orosz, kínai, amerikai, mexikói, de még örmény diák is.

A képzés tavaly óta az Erasmus Mundus ösztöndíjrendszer tagja, ami idén már 16 diáknak biztosít finanszírozást. Mondanom sem kell, hogy nekünk az ösztöndíj létfontosságú, különben a 4500€-s évenkénti tandíjat nem tudnánk megengedni magunknak.

Mind kapcsolati tőkét tekintve, mind szakmailag nagy lehetőség nekünk ez a mesterképzés. Ezért igyekszünk tájékoztatni Titeket a fejleményekről és reméljük a jövőben még több magyar követ minket Montpellier-be!

forrás: http://www.junibor.hu/?p=823

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.