Főoldal » Virtuális Falu

Virtuális Falu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A VM. Sajtóiroda közleménye szerint Virtuális Falu néven új programot indít a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA), melynek célja, hogy minél több vidéki fiatalt vonjon be a falusi közösségek életébe. A kezdeményezést a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja.

Nemcsak a mezőgazdasági termelés fenntartásához, de a helyi, falusi közösségek továbbéléséhez is szükség van az utánpótlásra, a fiatalok bevonására. A Vidékfejlesztési Minisztérium örömmel áll olyan kezdeményezések mellé, amelyek a vidéki közösségek fennmaradását, a falusi lakosság helyben tartását segítik.

Az AGRYA olyan 18-26 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik már most is végeznek a saját falujukban közösségi tevékenységet, és szeretnék bővíteni az ehhez kapcsolódó ismereteiket, tudásukat. A programban egy négyszer háromnapos képzésen vehetnek részt a jelentkezők, amely egy virtuális falu életéhez, működéséhez kapcsolódó témákat dolgoz fel. A képzéssorozat után a résztvevők közreműködésével az AGRYA egy országos kutatást indít, amely a falusi közösségekkel foglalkozik.

A Virtuális Falu résztvevőit pályázaton választja ki az AGRYA, a programba 30 vidéki fiatal kapcsolódhat majd be. A jelentkezési határidő 2012. október 5.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap letölthető a program weboldaláról, a www.mhvisz.hu címről, valamint a www.agrya.hu honlapról.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.