Főoldal » VM. Hírek – 2011.10.05

VM. Hírek – 2011.10.05

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Középpontban a természetközeli gazdálkodás

A természetvédelem, a gazdálkodás és az őshonos génmegőrzés összetartozó fogalmak – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Természetvédelem és gazdálkodás című konferencián, az OMÉK-on. Rácz András felhívta a figyelmet arra, hogy a földhasználók széles körben járulhatnak hozzá a természeti értékek megőrzéséhez.

Nem kellenek a génmanipulált szervezetek

A genetikailag módosított szervezetek (GMO-k) mezőgazdaságban betöltött szerepéről rendezett vitafórumot a Vidékfejlesztési Minisztérium a 75. OMÉK-on. A sok érdeklődőt vonzó eseményen egy asztalhoz ültek a tudomány, az agrárkormányzat és a gazdaszervezetek képviselői, hogy nyílt, érdemi érveket felvonultató pódiumbeszélgetésen ütköztessék véleményüket a génmanipulált mezőgazdasági termékekről.

A Nemzeti Vidékstratégia gyökeres változásokat hoz

A magyar vidék megmozdult, elindult a megújító gondolkodás, ki lehet és ki is kell mondani, hogy merre menjünk tovább – jelentettek ki Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a 75. OMÉK-on megrendezett, a Nemzeti Vidékstratégiáról szóló fórumon.

Jövőre is lesz OMÉK!

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) idei programja az állatbemutatóktól a különböző élelmiszeripari vállalkozások kínálatán át a szakmai fórumokig azt mutatta, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a minőségi termelés, a mind nagyobb hozzáadott érték irányába mozdult el – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vasárnap, az OMÉK Miniszteri Különdíjának és Közönségdíjának átadásak

Egyszerűbben működhetnek a helyi termelői piacok

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) támogatja Font Sándor képviselő kezdeményezését, hogy könnyebben lehessen helyi termelői piacot nyitni és egyszerűbb legyen a működési szabályzatuk. Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága általános vitára alkalmasnak találta a képviselő javaslatá

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.