Főoldal » VM. Hírek – 2011.10.18

VM. Hírek – 2011.10.18

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Megújul a Tisza-tó

A Kormány legutóbbi ülésén elfogadta a Tisza-tó rendezésére vonatkozó előterjesztést. A Kormány elkötelezett a vidék- és ökológiai fejlesztésekkel kapcsolatban, Magyarország megújulásának része a vidék megújítása is.

Orvhalászokat értek tetten az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őrei

Az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őrei segítettek elfogni két orvhalászt az olaszliszkai Fekete-tónál a napokban. A két férfit éppen akkor érték tetten, amikor a zsákmánnyal indultak volna haza. A tolvajoktól 21 kg kárászt, 9 kg csukát, 6 kg pontyot, valamint különböző eszközöket – például speciális tükörhálót – foglaltak le.

Fazekas Sándor elindította a területalapú támogatások (SAPS) kifizetését

A gazdálkodók 280 milliárd forint SAPS támogatást kapnak az idei évre, ami 50 milliárd forinttal több, mint tavaly. Ennek az összegnek a felét, vagyis durván 135 milliárd forintot kezdjük folyósítani a mai napon- mondta Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közös sajtótájékoztatóján. Palkovics Péter azt hangsúlyozta, hogy decemberben megindul a különleges tejtámogatás kifizetése is, ezen a jogcímen 2700 tejtermelő kap az elkülönített 13.5 milliárd forintból.

Október 20-ig kell beadni kárenyhítési kérelmeket

Még 3 napig adhatják be a kárenyhítő juttatások iránti kérelmüket azok a termelők, akik a nemzeti agrár-kárenyhítési rendszerhez csatlakoztak. 

Fazekas Sándor két bizottságot tájékoztatott a vidékfejlesztési tárca munkájáról

Ma délelőtt a miniszter beszámolt a tárca munkájáról a Fenntartható Fejlődés Bizottság és a Mezőgazdasági Bizottság tagjai előtt.

Vetőmagtanácskozás Budapesten

Magyarország kiváló adottságokkal rendelkezik a vetőmag-előállításhoz, ezt az előnyt ki kell használnunk – mondta Feldman Zsolt az Európai Vetőmag Kereskedelmi Találkozón.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.