Főoldal » VM. Hírek -2011.12.16

VM. Hírek -2011.12.16

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Megvannak a Zöld Forrás pályázat nyertesei

Összesen 116 millió forinttal segíti a Vidékfejlesztési Minisztérium 107 civil szervezet munkáját a Zöld Forrás pályázattal.

Indulhat a magyar marhahús export Algériába

A hízó- és vágómarhák állategészségügyi bizonyítványának kölcsönös elfogadásáról állapodott meg Kardeván Endre algériai kollégájával, Rachid Bougueddour országos főállatorvossal Algírban. Ezzel elhárult az utolsó akadály is a magyar marhahús export elől.

Kihirdették az új mezőgazdasági kockázatkezelési törvényt

A 2012. január elsején életbe lépő új kockázatkezelési rendszerről szóló törvény megjelent a Magyar Közlönyben.

Még négy napig pályázhatnak a borászok technológiai fejlesztésekre

December 16-ig nyújthatják be kérelmeiket az egymilliárd forintos támogatási keretre a bortermelők.

A dán környezetvédelmi miniszterrel tárgyalt Illés Zoltán

A veszélyes anyagokról, a GMO-kérdésről és a fenntartható fejlődésről tárgyalt egyebek mellett Ida Auken dán környezetvédelmi miniszterrel Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár Budapesten. Dánia 2012 első félévében tölti be az EU soros elnökségét, a találkozón a környezetvédelmi prioritásokról egyeztettek a felek. Az uniós környezetvédelmi célkitűzések megvalósítása érdekében Magyarország támogatja a dán elnökség törekvéseit

Ünnepeljük együtt a vidéket!

„A mai rendezvényt csak jelképesen nevezhetjük első vidékfejlesztési napnak, hiszen akik ma itt vannak, sok-sok napot áldoztak már életükből a vidék szolgálatára” – nyitotta meg V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett I. Nemzeti Vidékfejlesztési Napot. 

Négyféle támogatás a magyar juhtenyésztőknek

A juhágazat támogatási csúcséve lesz 2013, amikor a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kifizeti a jövőre igényelhető jogcímeket, mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Magyar Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Szövetségének küldöttközgyűlésén, Herceghalomba

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.