Főoldal » VM. Hírek – 2011.12.19

VM. Hírek – 2011.12.19

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Indulhat a magyar marhahús export Algériába

A hízó- és vágómarhák állategészségügyi bizonyítványának kölcsönös elfogadásáról állapodott meg Kardeván Endre algériai kollégájával, Rachid Bougueddour országos főállatorvossal Algírban. Ezzel elhárult az utolsó akadály is a magyar marhahús export elől.

Kihirdették az új mezőgazdasági kockázatkezelési törvényt

A 2012. január elsején életbe lépő új kockázatkezelési rendszerről szóló törvény megjelent a Magyar Közlönyben.

A dán környezetvédelmi miniszterrel tárgyalt Illés Zoltán

A veszélyes anyagokról, a GMO-kérdésről és a fenntartható fejlődésről tárgyalt egyebek mellett Ida Auken dán környezetvédelmi miniszterrel Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár Budapesten. Dánia 2012 első félévében tölti be az EU soros elnökségét, a találkozón a környezetvédelmi prioritásokról egyeztettek a felek. Az uniós környezetvédelmi célkitűzések megvalósítása érdekében Magyarország támogatja a dán elnökség törekvéseit

Ünnepeljük együtt a vidéket!

„A mai rendezvényt csak jelképesen nevezhetjük első vidékfejlesztési napnak, hiszen akik ma itt vannak, sok-sok napot áldoztak már életükből a vidék szolgálatára” – nyitotta meg V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett I. Nemzeti Vidékfejlesztési Napot.

Négyféle támogatás a magyar juhtenyésztőknek

A juhágazat támogatási csúcséve lesz 2013, amikor a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kifizeti a jövőre igényelhető jogcímeket, mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Magyar Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Szövetségének küldöttközgyűlésén, Herceghalomba.

Jövőre is lesz EU Élelmiszersegély-program Magyarországon

Az Európai Unió agrárminiszterei a 2011. december 15-i Tanácsülésen rendeletet fogadtak el arról, hogy az EU élelmiszersegély-program 2012-ben és 2013-ban változatlan formában folytatódik a korábbi évek 500 millió eurós költségvetésével. Jelentős előrelépés, hogy e két évben lehetőség lesz az intervenciós készleteken felül a szabadpiacról is árut beszerezni. A rendelet elfogadásához nehéz, elhúzódó tárgyalások vezettek, meg kellett győzni a javaslatot ellenző 6 tagállamot. 

Vége az Erdők Évének, új fejezet kezdődik az erdőgazdálkodásban

Az erdő a magyar vidék meghatározó eleme, az erdőgazdálkodás a jövő vidékfejlesztésének egyik kitörési pontja lehet – mondta Kardeván Endre államtitkár a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott Erdők Nemzetközi Éve záró szakmai rendezvényén. Ennek megfelelően kell a Nemzeti Vidékstratégia részét képező Nemzeti Erdőprogramot megvalósítani -tette hozzá.

Fokozottan vizsgálják az élelmiszereket az ünnepek előtt

Több mint 18 000 élelmiszert, 575 vendéglátóhelyet és 760 élőállat szállítmányt vizsgáltak meg a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai az ünnepek előtti, kiemelt élelmiszerbiztonsági ellenőrzés első szakaszában – hangzott el Kardeván Endre szakállamtitkár, és Oravecz Márton, az MGSzH elnöke sajtótájékoztatóján csütörtökön, a budapesti Központi Vásárcsarnokban. Az ellenőrzések december 31-ig folytatódnak.

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.