Főoldal » VM. Hírek – 2012.04.14

VM. Hírek – 2012.04.14

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Megalakult a Lovas Munkacsoport

A tanácsadó testület tagjait a miniszter nevezte ki, elnöke Lázár Vilmos többszörös fogathajtó világbajnok, a Magyar Lovas Szövetség elnöke. A Lovas Munkacsoport feladata, hogy a Nemzeti Lovas Programban meghatározott feladatok végrehajtásához szakmai támogatást nyújtson

Újból pályázhatnak a gazdák a területalapú (SAPS) és nemzeti kiegészítő (top-up) támogatásokra

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások igénybevételéről szóló rendelet.

A hulladékgazdálkodás átalakításáról tájékoztatta a nagykövetségeket Illés Zoltán

A termékdíj-rendszerről, a hazai hulladékgazdálkodásról, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség működéséről, a várható változásokról és az új törvényi szabályozásról tájékoztatta a nagykövetségek képviselőit Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára. A rendezvényen összesen 22 ország képviseltette magát.

Díjat nyert a hodászi cigány tájházról készített kisfilm

Varga Péter, a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI) munkatársának filmje bekerült a nyolc legjobb alkotás közé, és díjat nyert az V. Roma Élet – Közép-európai Dokumentumfilm Fesztiválon. A kisfilm az első roma tájházat és az élő cigány kultúrát mutatja be.

Védett, mérgezett madarakat találtak a Zemplénben

Egy szirti saspár, egy egerészölyv és egy róka mérgezett tetemét találták meg tegnap Baskó határában, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) területén. A Szerencsi Rendőrkapitányság természetkárosítás alapos gyanúja miatt eljárást indított.

Hatékony jogszabályokra van szükség a zsebszerződések felszámolásához

Budai Gyula vezetésével megtartotta első ülését a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság. A tanácskozáson a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: zsebszerződések útján közel egymillió, de akár másfél millió hektár magyar földterület is kerülhetett külföldiek kezébe, főleg a Dunántúlon. A legnagyobb számban osztrákok kötöttek feltételezhetően jogellenes szerződéseket. 

Új jogcímek az egységes kérelemben

Hatvanöt százalékos díjtámogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) nemzeti forrásból az időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítási díjhoz. A díjtámogatást is az április 2-án megnyílt egységes kérelem elektronikus kitöltő felületén igényelhetik a termelők.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.