Főoldal » VM. Hírek – 2012.04.2

VM. Hírek – 2012.04.2

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

1,4 milliárd forintot kaphatnak a zöldség-gyümölcs termelői csoportok 2012-ben

Megjelent a zöldség-gyümölcs termelői csoportok támogatásáról szóló rendelet módosítása a Magyar Közlönyben. A Vidékfejlesztési Minisztérium 1,4 milliárd forintot különített el 2012-ben a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak (TÉSZ) a Darányi Ignác Tervben. A támogatás termelői csoportok létrehozására, működtetésére, illetve beruházások finanszírozására igényelhető.

Kalandozz idén is vidéken!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA idén is meghirdeti népszerű programját, a Vidék Kalandot. A szervezet városi fiataloknak biztosít lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak egy-egy fiatal gazda által vezetett gazdaság munkájába. Tavaly több ifjú gazda jelezte, hogy szívesen fogadna városi fiatalokat, ezért az AGRYA a gazdák jelentkezését is várja.

Vannak, akik meg akarják akadályozni a gazdák földhöz jutását

Vannak, akik meg akarják akadályozni a gazdák földhöz jutását, azt kívánják elérni, hogy ne a helyi gazdák kapjanak lehetőséget a haszonbérleti pályázatokon. Az utóbbi napokban a Jobbik, az MSZP és az LMP egymással karöltve, a politikai haszonszerzés reményében próbálnak hamis híreket kelteni. Közlemény.

Földhaszonbérleti szerződések átadása a Művészetek Magtárában

A hazai nemzeti parkok népszerűsítésének újabb állomásaként Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár az Aggteleki Nemzeti Parkba látogatott kedden, ahol a vidékfejlesztési miniszter földhaszonbérleti szerződéseket is átadott.

További egymilliárd forintot kapnak a szőlő- és bortermelők

Újabb forrásokat csoportosít át a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatására. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter aláírta a szőlőültetvények szerkezetátalakításának és -átállításának szabályozásáról szóló rendeletmódosítást.

Megújult a fokozottan védett Tapolcai-tavasbarlang

Átadták a felújított Tapolcai-tavasbarlangot. A fokozottan védett természeti érték átfogó rekonstrukciójához a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság – mint vagyonkezelő – 70 millió forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében. A fejlesztést forradalminak, a turizmus szempontjából kiemelt jelentőségűnek nevezte Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

A kormány hadat üzent a spekulánsoknak

Elfogadta a kormány a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) illegális földvásárlásokra vonatkozó jogszabály-előterjesztését. A szakminiszter gyors és hatékony fellépést ígér a zsebszerződések ügyében.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.