Főoldal » VM. Hírek – 2012.04.21

VM. Hírek – 2012.04.21

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az országos tűzgyújtási tilalom feloldása

A vidékfejlesztési miniszter feloldotta az erdőkre és az erdők melletti területekre 2012. március 10-én elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat. A korábbi napok időjárása, valamint a meteorológiai előrejelzések alapján a tűzgyújtási tilalom fenntartása tovább nem indokolt.

Egyszerűbben lehet visszaigényelni a gazdáknak a gázolaj jövedéki adóját

Megjelent a Magyar Közlönyben a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítés feltételeiről és szabályairól szóló kormányrendelet módosítása, melynek célja, hogy a gazdálkodók adminisztratív terhei csökkenjenek. A jogszabálytervezetet a Vidékfejlesztési (VM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) készítette elő.

Családi programok a Föld Napján

Nemzeti, önkormányzati szintű és egyéni cselekvésre egyaránt szükség van a keletkező hulladék csökkentése és az újrahasznosítás növelése érdekében – jelentette ki Illés Zoltán a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A környezetügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az idei Föld Napja kiemelt témája a hulladékgazdálkodás lesz.

Magyar csúcsteljesítmények – szakmai konferencia a hungarikumtörvényről

Segíteni kell a hungarikumnak tekinthető, kiváló minőségű élelmiszerek piaci ismertségének, elismertségének növelését – fogalmazott Kardeván Endre a hungarikumtörvényről tartott rendezvényen, amelyen a tárca szakemberei mellett a gyártók és a forgalmazók képviselői is jelen voltak.

Kérdőív a birtokméretek optimalizálásához

A Vidékfejlesztési Minisztérium felmérést készít a gazdálkodók által optimálisnak tartott birtokméretek nagyságáról. A kérdőív része annak a társadalmi párbeszédnek, amely a földekről és a családi gazdaságokról indult április 13-án Gyomaendrődön.

Új növényfajták kerülnek a Nemzeti Fajtajegyzékbe

Újonnan nemesített szántóföldi és szőlő-, gyümölcsfajtákat ismert el a Fajtaminősítő Bizottság. A testület a többi között a kukorica, a cukorrépa, a cirok, a napraforgó, a szója, valamint a szőlő, a cseresznye, az alma, a kajszibarack és a szilva legújabb, nemesített fajtáit vette fel a Nemzeti Fajtajegyzékbe.

Illegális tevékenységet végző vágóhíd működését függesztette fel a hatóság Békés megyében

Tiltott tevékenységből származó, valamint más üzemek címkéjével jelölt termékeket is találtak a Békés megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei egy csabacsűdi vállalkozónál.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.