Főoldal » VM Hírek – 2012.04.27

VM Hírek – 2012.04.27

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

FAO: 2014 a Családi Gazdálkodás Nemzetközi Éve lesz

Negyvenhat ország részvételével az azerbajdzsáni Bakuban tartja az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 28. Európai Regionális Konferenciáját 2012. április 18-20. között. A rendezvényen 19 ország miniszteri, miniszterhelyettesi szinten képviselteti magát.

Április végéig megkapják a gazdák a cukortámogatást

Közel 12 milliárd forintot utal a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az elkülönített cukortámogatás keretében annak a 940 gazdálkodónak, akinek a területalapú támogatási kérelmét a hivatal jóváhagyta, és a jogszabályban foglalt feltételeket teljesítette.

Családi programok a Föld Napján

Nemzeti, önkormányzati szintű és egyéni cselekvésre egyaránt szükség van a keletkező hulladék csökkentése és az újrahasznosítás növelése érdekében – jelentette ki Illés Zoltán a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A környezetügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az idei Föld Napja kiemelt témája a hulladékgazdálkodás lesz.

A közösségek kincsesbányává tehetik az IKSZT-ket

A közösségi terek arra valók, hogy kiszolgáljanak egy közösséget, biztosítsák a helyet és az eszközöket egy tartalmas, változatos közösségi élethez – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a kincsesbányai Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) átadásán

Stratégiai kérdés a korszerű vízgazdálkodás

Az agrárgazdaság, a vidékfejlesztés és a vízgazdálkodás összefüggéseiről rendezett konferenciát a vidékfejlesztési tárca Célkeresztben a vízgazdálkodás címmel. A rendezvényen az egyes ágazatok államtitkárai: Czerván György, Illés Zoltán és V. Németh Zsolt tartottak tájékoztatót az eddig elért eredményekről, a stratégiai feladatokról és az egyes szakterületek kihívásairól.

Védett gémtelepek váltak a tűz martalékává

Fokozottan védett madarak tojásai és fészkei semmisültek meg abban a nádastűzben, ami Kisvárda mellett pusztított hétfőn. A 26 hektárnyi védelem alatt álló, illetve Natura 2000-es terület kétharmada teljesen leégett. A területen több száz pár gém-, és kócsagféle fészkelt.

A 2012. június 1-jéig bejelentett földmegosztás költségét az állam viseli

A Vidékfejlesztési Minisztérium kommunikációs kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen éljenek az osztatlan közös földtulajdon megszüntetésének „államilag finanszírozott” lehetőségével, minél többen értesüljenek a „jogvesztő” határidőről, és a tulajdonosok minél előbb jelentkezzenek a körzeti földhivataloknál

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.