Főoldal » VM. Hírek – 2012.05.04

VM. Hírek – 2012.05.04

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Fazekas Sándor: a magyar vidék csúcsteljesítményekre képes

Megfelelő vidékfejlesztési stratégiával és kellő támogatással a magyar vidék csúcsteljesítményekre képes. Ezt igazolja ez a látogatóközpont, amely Európa egyik legmodernebb planetáriumával is büszkélkedhet – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton, a Pannon Csillagda megnyitó ünnepségén, Bakonybélben.

Az NFA az össztűz ellenére is dolgozik és szakszerűen végzi a munkáját

Össztűz zúdult a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetre (NFA) a haszonbérleti pályázatok miatt. Sokan meg akarják akadályozni a gazdák földhöz jutását és el akarják érni, hogy ne a helyi gazdák kapják haszonbérbe a földeket. Az ellenzéki pártok egyenesen a pályázatok leállítását követelik.

Az állattenyésztést segíthetik az uniós önkéntes termeléshez kötött támogatások

Az egy országra jutó teljes közvetlen támogatási keret 10 százalékát is kitehetik a termeléshez kötött támogatások, melyekkel hazánk a kifutó nemzeti kiegészítő (top up) támogatásokat pótolja, mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár, az Európai Unió közös agrárpolitikájának (KAP) reformjáról készülő jogszabály vitájában a tagországok Luxembourgban tartott találkozóján.

Arányos lesz a teherviselés az élelmiszerlánc-felügyeleti díjjal

Az év elejétől bevezetett élelmiszerlánc-felügyeleti díjjal kiegyensúlyozott, arányos teherviselés valósul meg az élelmiszerlánc felügyelet területén. A vidékfejlesztési miniszter május elsejétől hatályos végrehajtási rendelete a bevallás részletes szabályait tartalmazza. Az élelmiszerlánc-szereplői május 1-31-e között regisztrálhatnak a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján.

Kevesebb adminisztráció a 2012-es iskolatej programban

Egy intézményfenntartó akár több feldolgozóval is köthet szállítási szerződést a jövőben, ezt is tartalmazza az iskolatej program feltételeiről szóló rendeletmódosítás, amely április 28-tól hatályos.

Hazánk agrárökológiai adottságai kiválóak

Napi tapasztalatunk a klímaváltozás, a három legmelegebb időszak az utóbbi nyolc évben volt – hívta fel a figyelmet V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE), egy konferencián. 

Új pályázatok, több támogatás az erdészeknek

Két új erdészeti támogatás nyílik a Darányi Ignác Tervben, másik három pályázat feltételeit pedig módosította a tárca, hogy azok még jobban szolgálják az erdőgazdálkodók érdekeit – jelentette be V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár mai sajtótájékoztatóján, melyet Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkárral közösen tartott

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.