Főoldal » VM. Hírek – 2012/10.

VM. Hírek – 2012/10.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Elindultak az első marhaszállítmányok Törökországba

A török hatóság megkezdte a magyar szarvasmarhák és juhokra kiadott import kvóták kiosztását, és konkrétan meg is nevezte azt a három török kereskedő céget, amely első körben 2012. február 24. és március 6. között a kijelölt magyar gyűjtőállomásokról a kiszállításokat szervezheti. A közös ellenőrzésre kijelölt török hatósági állatorvosok is megérkeztek Magyarországra, így a napokban el is indulhattak az első szállítmányok Törökországba.

A GDP mellett a beruházások motorja is a mezőgazdaság

Jelentősen, 11,7%-kal nőttek a mezőgazdasági beruházások 2011-ben. A feldolgozóipar és az élelmiszeripar beruházásai több mint 24%-kal százalékkal emelkedtek.

Hütőház és logisztikai központ épül a Vajdaságban

1500 nm-es hűtőház és 300 nm-es logisztikai központ alapkövét rakta le Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Bús Ilona, a Tisacoop Kft. igazgatója a vajdasági Magyarkanizsán.

A vörösiszap-kiporzásról tárgyalt a zöldhatóság

A vörösiszap-kiporzásról egyeztettek az érintett hatóságok a MAL Zrt-vel. A tárgyalást a Közép-dunántúli környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség kezdeményezte annak érdekében, hogy mielőbb megnyugtató megoldást találjon a problémára. Februárban kétszer is észleltek nagyobb mennyiségű szálló vörös port Lőrinte – Tósokberénd – Kolontár térségében.

A szegedi gabonakutatóban folytatódott a magyar vetőmag-kampány

Azonnali hatállyal országos, teljeskörű, elsősorban GMO-s termékekre vonatkozó élelmiszerellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor. A vizsgálat elindítását a vidékfejlesztési miniszter a gabonakutatás fellegvárában, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft-ben jelentette be.

Uniós oltalom alatt az „Alföldi kamillavirágzat”

Az Európai Bizottság bejegyezte az „Alföldi kamillavirágzat” elnevezést az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába. A Bizottság jelenleg több mint 1000 bejegyzett elnevezést tart nyilván.

Fazekas Sándor az algériai agrárminiszterrel kötött megállapodást

Új lendületet kapnak a magyar-algériai agrárkapcsolatok. A magyar kormány nevében Gazdasági Együttműködési Megállapodást (GEM) írt alá Algírban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Rachid Benaissa algériai agrárminiszter a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóján.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.