Főoldal » VM. Hírek – 2012/11.

VM. Hírek – 2012/11.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az államfő kinevezte Budai Gyulát a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárává

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára az államfő dr. Budai Gyulát 2012. március 1-jei hatállyal a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárává nevezte ki a Sándor-palotában.

Indul a Kérődző Szerkezetátalakítási Program

A 2013-ban megszűnő top-up (nemzeti kiegészítő támogatások) pótlására a tárca már az idén elindítja a kérődző szerkezetátalakítási programot. Így a juh és húsmarha-tartók közel dupla annyi támogatást kapnak az idén, mint tavaly – mondta Fazekas Sándor a vecsési Apró Farmon, ahol kétezer juhot tenyésztenek. Czerván György államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a programba az egységes kérelem beadásánál kell jelentkezni május 15-ig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH)

Folytatódik a különleges tejtámogatás, a rizstermelők forrásai is biztosítottak az uniós keretből

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2012-ben ismét meghirdeti a tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezelésére adható támogatást, valamint bevezeti a különleges rizstámogatást. A forrásokra az egységes kérelem beadásakor kell pályázni május 15-ig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál.

Országos tűzgyújtási tilalom

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. március 11-től átmeneti időre.

Ismét a kézműves magyar ízeket ünnepeljük

Harmadszor nyílt meg a Kézműves Magyar Ízek vására a budapesti Millenárison, ahol 11 régió 120 kiállítója 5000 hagyományos magyar ízzel várja a vendégeket március 9. és 11. között. A nagyközönség előtt a rendezvényen mutatkozik be először a magyar kaviár, amelyet kizárólag hazánkban tenyésztett halból, magyar termelők készítettek. A megnyitón Kardeván Endre államtitkár hangsúlyozta: a fogyasztóknak egyre fontosabb, hogy magas hozzáadott értékű, hagyományos módon készített magyar élelmiszereket vásároljanak. Az ár mellett ma már azt is nézik a tudatos vásárlók, hogy az adott termék minél kevesebb adalékanyagot tartalmazzon.

Magyar diák sikere a francia mezőgazdasági kiállításon

Egy magyar egyetemi hallgató, Selmeczy Anna nyerte a francia mezőgazdasági kiállításon (Salon International de l’Agriculture – SIA) megrendezett borbírálók versenyét. A győztesnek járó díjat Búsi Lajos vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár és Bruno Le Maire francia szakminiszter közösen adták át a diáklánynak.

5 új település csatlakozott a Nyúl-unk a munkáért programhoz

A Nyúl-unk a munkáért program új támogatójának köszönhetően öt további település csatlakozhatott a kezdeményezéshez, így csaknem 100 hátrányos helyzetű családnak nyílik lehetősége a felemelkedésre – jelentette be V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a program sajtótájékoztatóján, Gyulajon.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.