Főoldal » VM. Hírek – 2012/2.

VM. Hírek – 2012/2.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2015-ig nem kell visszasajtolni a termálvizet a gazdáknak!

A kormány 2015. június 30-ig felfüggeszti a kizárólag energiahasznosítás céljából kitermelt termálvizek visszasajtolási kötelezettségét.

A magyartarka a legjelentősebb hazai szarvasmarha fajtánk

Nemzeti parkjaink világszínvonalúak, mégsem elég megbecsültek, ismertek – mondta Fazekas Sándor Őriszentpéteren, az Őrségi Nemzeti Park és a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének közös rendezvényén. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány 450 millió forintot csoportosított át az Őrségi Nemzeti Parkhoz, hogy felvásároljon mintegy 500 hektár, feltehetően „zsebszerződéssel” érintett, természetvédelmi oltalom alatt álló termőföldet. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a rendezvényen azt hangsúlyozta: a mostani kabinet idején nem fordulhat elő, hogy kiváltságos körök nulla forintért bérelnek nemzeti parki területeket.

Indul a Darányi Ignác Terv – A vidék élni akar, Magyarország megújul!

Magyarország mindig akkor volt erős, amikor virágzott a mezőgazdasága – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Darányi Ignác Terv indító, bemutató konferenciáján a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

Parlament előtt a Hungarikum törvény

A törvény összefogja és azonosítja nemzeti értékeinket, a készülő Magyar Értéktár segítségével pedig össze lehet gyűjteni, nyomon lehet követni a hungarikumokat – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel tartott szerdai sajtótájékoztatóján

Fazekas Sándor elindította a területalapú támogatások (SAPS ) II. részletének kifizetését

Megkezdjük a területalapú támogatások második részletének kifizetését – mondta a vidékfejlesztési miniszter, miközben egy gombnyomással elindította a számítógépen az utalásokat. Mintegy 142 milliárd forint jut el a gazdákhoz a napokban. 

Együtt a sertéságazat fejlesztéséért

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megbeszélést folytatott Szita Károly kaposvári polgármesterrel, aki átadta a tárcavezetőnek a sertéshús előállítás támogatása érdekében készült Dél-dunántúli Regionális Sertésprogramot. 

Egyre több területet borít erdő – jelentés készült hazánk erdőállományáról

Mintegy 5 ezer hektárral nőtt az erdőterületek nagysága 2010-ben – derül ki a magyarországi erdőállományról szóló jelentésből, melyet évente tesz közzé a vidékfejlesztési miniszter. Magyarország területének 20,7%-át, csaknem 2 millió hektárt borít erdő, ennek 56%-a van állami tulajdonban. A növekedés összhangban van a kormányzat szándékával, amely 27%-ra kívánja növelni az erdős területeket

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.