Főoldal » VM. Hírek – 2012/3

VM. Hírek – 2012/3

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Vesd Bele Magad 2012-ben is!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) 2012-ben is meghirdeti népszerű, általános iskolásoknak szóló akcióját, a Vesd Bele Magad! Programot. A mozgalom keretében a kisdiákok vetőmagokat kapnak, hogy saját zöldségeket, például borsót, répát, retket neveljenek.

Fazekas Sándor: aktív agrárdiplomácia kell az elveszített piacok visszaszerzéséhez

Csak kezdeményező fellépéssel lehet visszaszerezni azokat a piacokat, amelyeket a korábbi kormányzat elvesztett, a magyar agrárdiplomácia ezért a következő hónapokban egy sor olyan országban megjelenik, amelyek korábban a magyar termékek vásárlói voltak – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton Berlinben, ahol az agrárminiszterek világtalálkozóján vett részt.

A magyar és a német miniszter közösen nyitotta meg a magyar pavilont a Grüne Woche-n

Magyarország az idén negyvenedik alkalommal vesz részt a világ legnagyobb szabású mezőgazdasági vásárán, a Zöld Hét elnevezésű berlini rendezvényen, amelynek magyar pavilonját pénteken nyitotta meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Ilse Aigner német agrárminiszterrel és Berlin főpolgármesterével.

Nem lesz termékdíjköteles a mezőgazdasági kertészeti fólia

Nem kell környezetvédelmi termékdíjat fizetni a mezőgazdasági kertészeti fólia után. A termékdíj-szabályozásról szóló törvény január 1-től hatályos, és megjelentek a végrehajtást szabályozó rendeletek is.

Fazekas Sándor elindította a területalapú támogatások (SAPS ) II. részletének kifizetését

Megkezdjük a területalapú támogatások második részletének kifizetését – mondta a vidékfejlesztési miniszter, miközben egy gombnyomással elindította a számítógépen az utalásokat. Mintegy 142 milliárd forint jut el a gazdákhoz a napokban. 

Erősödő mezőgépipar segíti a gazdálkodókat

A mezőgazdasági gépek, az alkatrészek és a szervizszolgáltatás sok gazdálkodó életét könnyítik meg. Olyan területen látok folyamatos fejlődést, bővülést, színvonal-emelkedést, amely hozzájárul a vidéki és a gazdálkodói életforma fenntarthatóságához – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az Axiál Kft. bővített pécsi telephelyének átadá

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.