Főoldal » VM. Hírek – 2012/4.

VM. Hírek – 2012/4.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Fazekas Sándor: összehangoljuk a vetőmag ágazat működését

Országos szervezetbe tömörítenék a vetőmag ágazat állami szereplőit a nemesítés, a fajtafenntartás és a minősítés rendszerének összehangolása érdekében – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter Törökszentmiklós-Szenttamáson.

Új parlamenti államtitkára lesz a vidékfejlesztési tárcának

Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta Ángyán Józsefnek, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának lemondását. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter később tesz javaslatot az új államtitkár személyére.

Vesd Bele Magad 2012-ben is!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) 2012-ben is meghirdeti népszerű, általános iskolásoknak szóló akcióját, a Vesd Bele Magad! Programot. A mozgalom keretében a kisdiákok vetőmagokat kapnak, hogy saját zöldségeket, például borsót, répát, retket neveljenek.

Új üzem épül Karcagon elektronikai hulladékok szétszerelésére és újrahasznosítására

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a luxemburgi többségi tulajdonban lévő SDK Hungarn Kft. beruházását, melynek köszönhetően új, és elektronikai hulladékok szétszerelésére és újrahasznosítására szakosodott üzem épül Karcagon.

Középpontban az élelmezésbiztonság

Európa és Közép-Ázsia élelmezésbiztonsága, valamint az élelmiszerár-ingadozás mérséklése lesz a központi téma az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) 28. Európai Regionális Konferenciáján, amelyet áprilisban rendeznek az azerbajdzsáni Bakuban. Az eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter képviseli Magyarországot. Ezt a konferenciát készíti elő a 2012. január 26-27-én tartandó informális fórum, számos európai és közép-ázsiai ország tisztviselőinek részvételével.

Befejeződött a kármentesítés a vörösiszap-katasztrófa helyszínén

Már a kijelölt lerakókban van minden szennyező anyag, ami a vörösiszap-katasztrófakor kijutott a környezetbe – jelentette be Szabó Csaba. A Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa Devecserben arról is beszélt, hogy a kivitelezők a vörösiszappal elöntött külterületek környezetvédelmi kármentesítésével is végeztek.

Páratlan természeti kincsek az ország első hegyvidéki nemzeti parkjában

Alapításának 35. évfordulóját ünnepli a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Magyarország páratlanul gazdag természeti erőforrásokban, melyek megóvásában kiemelt szerepe van a nemzeti parkoknak. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nemrég bejelentette: végigjárja nemzeti parkjainkat, hogy népszerűsítse hazánk természeti értékeit, és felhívja a figyelmet különleges szerepükre. A tárcavezető februárban a Bükki Nemzeti Parkba látogat.

Egymillió liter illegális olasz bort foglaltak le

Egymillió liter, illegálisan felhasznált olasz bort találtak az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság borászati felügyelői Bács-Kiskun megyében. A hatósági eljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakembereinek bevonásával zajlik, a részleteket később hozzák nyilvánosságra.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.