Főoldal » VM. Hírek 2012/6.

VM. Hírek 2012/6.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Újra lehet juhok és kecskék elektronikus jelölésére pályázni

Február 28-ig újra lehet támogatásra pályázni juhok és kecskék elektronikus jelöléséhez a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH). A Vidékfejlesztési Minisztérium a Darányi Ignác Terv forrásaiból a hagyományos és a 2010-ben bevezetett, elektronikus egyedi azonosító eszközök költsége közötti árkülönbséget téríti meg.

Kiemelt figyelmet szentel hazánk a vizes élőhelyeknek

Kiemelt figyelmet fordít Magyarország a vizes élőhelyek védelmére és a ramsari egyezmény célkitűzéseinek megvalósítására – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Vizes Élőhelyek Világnapján, a Kiskunsági Nemzeti Parkban. Rácz András emlékeztetett arra, hogy hazánk összesen 29 területet jelölt a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek jegyzékére, ami összességében 243 ezer hektárt tesz ki. Legutóbb tavaly májusban, a Dél-balatoni halastavakkal és berkekkel bővült a ramsari területek nagysága Magyarországon.

Magyar pontyok Indiába

Indiában az egyik legfontosabb népélelmezési fehérjeforrás a hal, ezért nagy jelentőségű az akvakultúra, a pontygenetika és az édesvízi haltenyésztési programok területét érintő megállapodás, melyet Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Prabeer Kumar Basu, az Indiai Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériumának államtitkára írt alá Indiában a Magyar-Indiai Mezőgazdasági Munkacsoport ülésén.

Egészséges élelmiszerekkel és hagyományos ízekkel a silány minőségű áruk ellen

Gyökeres változáson megy keresztül a hazai élelmiszeripar, a kormány intézkedéseinek köszönhetően a hagyományos ízek folyamatosan szorítják ki a polcokról a plasztik árut, és egymás után nyílnak a termelői piacok – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelõs helyettes államtitkára a FOODAPEST 2012 nemzetközi élelmiszer, ital, élelmiszer-gépipari és vendéglátóipari szakkiállítás megnyitóján.

Új fejezet a Kárpát-medencei magyarság vidékfejlesztési együttműködésében

A nyolc országot érintő stratégia a természeti, földrajzi előnyöket használja ki, különös tekintettel a vízgazdálkodásra és a magyar közösségek közötti vidékfejlesztési tartalmú együttműködésekre,– mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Parlamentben, ahol ünnepélyesen aláírták a „Vidékfejlesztési együttműködések a Kárpát-medencei határon túli magyarsággal„ című megállapodást. 

Újraindul a marhaexport Törökországba

A magyar hatóság információi szerint a törökök törlik az élőállat import felfüggesztését Magyarországról. A török fél elfogadta a magyar hatóság intézkedési csomagját és a Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Állattenyésztési Minisztérium feloldja a magyarországi élőállat szállítás ideiglenes felfüggesztését, ezért a kvóták kiosztása után folytatódhat a kiszállítás. Az exporttal foglalkozó cégek is megkapják a tájékoztatást a korlátozás megszüntetéséről.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.