Főoldal » VM. Hírek 2012/8.

VM. Hírek 2012/8.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Több mint 300 iskola jelentkezett a Vesd bele magad! programra

Idén több mint 300 iskola 20 ezer diákja kaphat magyar vetőmagot a Vesd bele magad! program segítségével. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) azért indította az akciót, hogy minél több kisiskolással megismertesse a helyben előállított termékek fontosságát. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter fővédnökként karolta fel a kezdeményezést. Az AGRYA továbbra is várja a támogatók jelentkezését, akik felajánlásaikkal segítenék a program megvalósítását.

Lipicai csikók, óriás bükkök és kaptárkövek a nemzeti parkban

A nemzeti park rövidesen kihirdeti, kik vehetik haszonbérletbe az állami tulajdonban lévő földjeit – mondta Fazekas Sándor a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság csipkéskuti csikónevelő telepén, a Bükki Nemzeti Parkban. A 44 kiírt blokkra a január 23-ai határidőig közel 150-en jelentkeztek. A bírálatra 60 nap áll a rendelkezésre, de a tavaszi munkák miatt a szántókról előbb fognak dönteni.

Világszínvonalú nyúlfarm épült Lajosmizsén

A nagy hagyományokkal rendelkező nyúltenyésztésben, illetve –feldolgozásban a növekvő kereslet miatt jelentős fejlődési lehetőség van Magyarországon – jelentette ki Fazekas Sándor Lajosmizsén, az Olivia Kft. nyúlfarmján tett látogatásán.

Kezdődik a Prodexpo! – Intenzív magyar jelenlét a moszkvai élelmiszeripari szakkiállításon

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár is részt vesz az egyik legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon Moszkvában. A négynapos Prodexpón hazánk nemzeti standdal, és 13 céggel képviselteti magát. Fazekas Sándor a rendezvény ideje alatt az orosz mezőgazdasági miniszterrel is tárgyal.

12 milliárd forint nemzeti támogatás kifizetését kezdte meg az MVH

Több mint 12 milliárd forintot utal június 30-ig közel 18 ezer gazdálkodónak különböző, 2011. évi termeléshez kötött és termeléstől elválasztott nemzeti kiegészítő támogatásra (top-up) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

Új rendszer a hulladékkezelésben – az Országgyűlés előtt a törvény

Általános vitára alkalmasnak találta a hulladékról szóló törvényt az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár az ülésen elmondta, hogy várhatóan júliustól lép hatályba az új törvény a 33 végrehajtási rendelettel együtt, amelyből 16 már elkészült.

Indulhat a magyar juh-és kecskehús Oroszországba

Elhárult az akadály a magyar juh-és kecskehús Oroszországba szállítása és értékesítése elől – közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter moszkvai tárgyalásairól szerdán.

Hulladékrazzia a határon

Két veszélyes hulladékot és három dohányhulladékot szállító kamiont állítottak félre a Röszkei határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) illetve az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség munkatársai.

Megkezdődik a tavalyi agrárkárok kifizetése

A héten indul az agrárkár-enyhítési juttatások kifizetése, ami a szerződő mezőgazdasági termelők körében az elemi csapás okozta károk részleges megtérítésére szolgál. A 2011. évre vonatkozó kárenyhítő juttatások kifizetése 4300 termelőt érint, akiknek a héten több mint 4 milliárd forintot fizet ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.