Főoldal » VM. Hírek – 2012/9.

VM. Hírek – 2012/9.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A vidék megerősítéséhez a fiatal gazdák energiájára, ötleteire és lendületére van szükség

A magyar mezőgazdaság sikerének titka, hogy a múltban voltak és a jövőben is lesznek fiatalok, akik tudnak és akarnak gazdálkodni, mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA rendezvényén.

Fazekas Sándor: egyszerre kell visszaszerezni a külső és belső piacokat

A magyar agráriumnak egyszerre kell visszaszereznie külső és belső piacait, ehhez pedig az egyes ágazatok szereplői közötti összefogásra van szükség – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Körmenden.

Több száz hektárnyi különleges és veszélyeztetett természeti területet nyilvánított védetté Fazekas Sándor

Lápokkal, homokbuckás tájakkal, lejtősztyepprétekkel gazdagodtak hazánk védett természeti területei. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter döntésének köszönhetően több nemzeti park és egy tájvédelmi körzet területe is bővült. Március 1-jével összesen 1763 hektár kerül természetvédelmi oltalom alá, a leginkább veszélyeztetett térségek kapnak védelmet.

Példaértékű összefogással épült a pacsai baromfifeldolgozó

A feldolgozóipar fejlesztése elengedhetetlenül szükséges a magyar vidék megélhetéséhez, a mezőgazdaság talpon maradásához. Erre kiváló példa a pacsai összefogás, az itteni üzem létrejötte – mondta Fazekas Sándor a termelői és beszállítói szövetkezésből létrejött Zalai Baromfifeldolgozó Kft. pacsai üzemének avatási ünnepségén.

Életeket meghatározó hely lehet az ikervári IKSZT

Fontos, hogy a vidéken élők közvetlen környezetükben megtalálják az életüket meghatározó helyszíneket, épületeket, intézményeket. Legyenek karnyújtásnyira a közösségi együttlét terei: az óvoda, az iskola, a templom, a művelődési ház. Legyen elérhető minden, amire szükség van a teljes élethez: a munka, az információk, a szórakozás – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az ikervári Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) átadásán.

Kormányhatározat az állami földvagyon gyarapításáról

Az állami földvagyon gyarapítása érdekében a kormány döntött, hogy 2 milliárd forintot átcsoportosít a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz. A forrásból 1,5 milliárd forintot a nemzeti park igazgatóságok használhatnak fel, 500 millió forintot a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet.

Két borászati üzemet zártak be egymillió liter azonosítatlan bor miatt

Súlyos kötelezettségszegés miatt 30 napra bezáratta a soltvadkerti Borletin Borház Kft-t és a kiskőrösi Bolemányi-Ker Bt-t a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.